Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis bija ļoti apmierināts ar to, kā spēlētāji tika galā ar spiedienu pilno tribīņu priekšā un ka tas netraucēja izšķirošajos momentos realizēt svarīgus metienus.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbola izlase sestdien ar uzvaru sāka Rīgā notiekošo Eiropas čempionātu, D grupā pārspējot Beļģiju.

"Negribu teikt, ka mums aizsardzībā viss nostrādāja, bet liela daļa punktu, ko guva beļģi, bija darba punkti. Viņi ļoti labi izmantoja visas mūsu nesaprašanās, tiekot pie brīviem tālmetieniem un metieniem no groza apakšas. Beļģija ļoti labi spēlē no pretinieku kļūdām. Mums nebija maz kļūdu, 15, bet viņi neguva daudz punktu," pēcspēles preses konferencē sacīja Bagatskis. "Nevajadzēja mums zaudēt cīņā par atlēkušajām bumbām, bet piezīmju problēmas patraucēja. Varbūt Kaspars Bērziņš brīžiem nevajadzīgi vicinājās ar rokām. Citas piezīmes arī mūs izsita no līdzsvara, vienā brīdī bija doma pāriet uz zonas aizsardzību, taču vairāk vai mazāk mēs izpildījām spēles plānu."

"Bija jābūt pacietīgiem, jāgaida savi momenti. Kad mēs nomierinājāmies, izdevās ātrs, kustīgs uzbrukums ar precīzu metienu. Ceturtajā ceturtdaļā trāpījām vairākus metienus pēc kārtas un kļuva vieglāk. Beļģija nepadevās līdz pēdējam brīdim, radīja spiedienu," turpināja Latvijas treneris.

Bagatskis uzsvēra, ka šim mačam nevajadzēja meklēt zemtekstus. Tā bija kārtējā spēle un neviens nedomāja par zaudējumu pirms diviem gadiem.

"Bija milzīgs gandarījums, ka zāle mūs nomierināja. Pirms spēles mani satrauca, kā mēs jutīsimies pilnā arēnā. Spēli sākām ar labiem metieniem, bet pēc tam brīžiem ar tiem aizrāvāmies. Beļģiem vājākā vieta ir centra pozīcijā un "pick&roll" aizsardzība, tāpēc mums bija jārada situācijas. Mārtiņam Meieram teicu, ka viņam nekas nav jāizdomā, vienkārši jāspēlē sava spēle un jāmet pa grozu, kad ir iespēja. Viņš izdarīja lielisku darbu. Kaspars un Rolands arī nospēlēja labi," atklāja Bagatskis.

Par svētdienas spēli pret Lietuvu Bagatskis bija lakonisks: "Jāspēlē aizsardzībā un jāiemet savi metieni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!