Foto: DELFI
Fantastisku uzvaru Eiropas čempionāta spēlē "Arēnā Rīga" pirmdien izcīnīja Beļģijas basketbola izlase, kas līdz ar spēles beigu signālu guva uzvaras punktus mačā pret Lietuvu - 68:66.

Beļģijai tā bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet Lietuva piedzīvoja pirmo zaudējumu. Līdz ar šo beļģu uzvaru situācija D grupas kopvērtējumā kļuvusi ļoti sarežģīta.

Visu maču Lietuvas izlase spēli veidoja caur savu līderi Jonu Valančūnu, kurš guva 25 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, taču tas šoreiz neglāba Latvijas kaimiņus. Savukārt beļģi visu spēles gaitu labi veidoja saspēli, ātri "kustinot" bumbu pa ārējo līniju, "izmānot" no groza apakšas Lietuvas garos spēlētājus. Uzvarētājiem 20 punktus guva Mets Lodžeskis, bet 16 punkti Džonatanam Tabū.

Lietuvas izlase pirmajā puslaikā ieguva 13 punktus, bet Beļģija ar savu ātro spēlu nesalūza un atspēlējās. Otrajā puslaikā cīņa jau ritēja punkts punktā, un mača noslēdzās ar pagaidām lielāko drāmu "Eurobasket 2015". Beļģijas uzbrukums pēdējā minūtē bija nesekmīgs, tad gandrīz līdz beigām varēja spēlēt lietuvieši. Tomēr uzbrukumā Mants Kalnietis izmeta dažas sekundes līdz limita beigām, metienu netrāpīja, bet Beļģija izmantoja atstātās četras uzbrukuma sekundes. Sema von Rosoma metiens nebija precīzs, bet tajā brīdī pie atlēkušās bumbas gaisā tika Lodžeskis, līdz ar beigu signālu iebakstot bumbu grozā.

Spēles soģi pēc beigu signāla vairākas minūtes pētīja video atkārtojumu un ilgi nevarēja pieņemt lēmumu, vai grozs tiek skaitīts. Apmēram pēc trīs minūšu video pētīšanas soģi lēma, ka bumba ir gūta noteikumu un laika robežās, līdz ar to beļģi varēja līksmot.

Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks: "Grūti runāt pēc šādas spēles. Negaidīju, ka vienā naktī komanda var mainīties. Mēs nespēlējām kā komanda. Pēdējā uzbrukumā pieļāvām kļūdu. Kalnietis nevar mest piecas sekundes pirms beigām. Tas bija stulbi. Beļģija izmantoja to, ka mēs spēlējām slikti. Beļģija ir laba komanda, mums viņi bija jārespektē. Kad bijam vadībā, tad visi domāja par saviem punktiem, nevis komandu."

$duelID=63;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!