Foto: FIBA

Beļģijas basketbola izlase, ar ko Eiropas čempionāta ietvaros sestdien tiksies Latvija, "Eurobasket 2017" piektdien sāka ar uzvaru, ar 103:90 pieveicot Lielbritāniju.

Latvija piektdien vēlāk "Eurobasket 2017" pirmajā spēlē tiksies ar Serbiju, bet sestdien 2. septembrī pulksten 14:00 D grupā beļģi spēlēs pret Ainara Bagatska vadīto Latvijas valstsvienību.

Pirmajā puslaikā nevienai komandai neizdevās iegūt drošu pārsvaru, vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Beļģijas izlase ļoti neveiksmīgi aizvadīja pirmā puslaika izskaņu un trešās ceturtdaļas pirmās piecas minūtes, kas ļāva Lielbritānijai iegūt astoņu punktu vadību. Trešās ceturtdaļas beigās vadību spēlē pārņēma Beļģija, kas pēdējās 10 minūtēs nedeva pretiniekiem cerības pacīnīties par uzvaru.

Beļģijai uzvaru nodrošināja četri basketbolisti – Maksims de Zeuvs guva 21 punktu, 19 punkti Semam van Rosomam, 18 punktus guva Džonatans Tabu, bet 17 punktus – Pjērs Antuāns Žilē. Lielbritānijai 21 unktu guva Gabe Olaseni, bet 20 punktus – Dens Klārks.

$duelID=721;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tikmēr pirmajā C grupas mačā Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā piektdien Horvātija ar 67:58 (20:20, 19:16, 13:17, 15:5) apspēlēja Ungāriju.

Šajā mačā līdz pat ceturtajai ceturtdaļai nevienai no komandām neizdevās iegūt iniciatīvu un tās sākumā ungāri bija priekšā ar 53:52. Tomēr pēdējo periodu horvāti sāka ar astoņu punktu izrāvienu, turpinājumā novedot dueli līdz uzvarai. Pēdējās desmit minūtēs Ungārijas izlase pamanījās gūt vien piecus punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Bojans Bogdanovičs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Indiānas "Pacers", bet ar 15 punktiem izcēlās Dario Šaričs. Ungāriem ar rezultatīvākais bija 12 punktus iemetušais Zoltāns Perls.

$duelID=723;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!