Foto: F64

35 gadus vecais Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms nedomā par savu nākotni valstsvienībā un gatavs pārstāvēt savas valsts karoga krāsas, kamēr treneri viņam uzticēsies.

Cits valstsvienības veterāns, 34 gadus vecais Kristaps Janičenoks ir paziņojis, ka šogad pēdējo reizi spēlē Latvijas izlasē, bet Blūms gan vēl nedomā par karjeras beigšanu izlases rindās. Abi pieredzējušie basketbolisti trešdien bija uzmanības lokā saistībā ar Latvijas čempioniem "VEF Rīga" – Blūms pēc piedāvājuma saņemšanas no Spānijas atstājis "vefiņu", bet Janičenoks atgriezās Rīgas klubā.

"Par savu nākotni vēl neko nesaku. Kamēr būšu vajadzīgs, kamēr treneri mani aicinās, tikmēr spēlēšu. Protams, ja to ļaus veselība," saka Blūms.

Blūms un Latvijas basketbola izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs pēdējo oficiālo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, tiekoties ar Čehijas izlasi. Pēc tam Latvijas izlases kandidāti aizvadīs divas pārbaudes spēles savā starpā, bet tad dosies uz "Eurobasket 2017" Stambulā.

"Neesam vēl gluži ceļa jūtīs. Mums ir pēdējais sagatavošanās posms, pēdējā spēle, tad vēl daži treniņi, komandas pasākums. Vēl dažas lietas, kas jāizdara. Jānoslīpē pēdējās neskaidrības uzbrukumā, aizsardzībā, taktikā. Pēc tam ar pozitīvām emocijām jābrauc uz čempionātu," par darāmo pēdējās dienās sacīja basketbolists.

Blūms piebilda, ka brīžiem treniņos sāk izpausties ilgais sagatavošanās process un vairāki spēlētāji tā "nocietušies" pēc īstām spēlēm, ka "brīžiem bez maz "skalda" viens otru".

Pieredzējušais basketbolists Latvijas izlases rindās pēdējā laikā pārsvarā nāk uz maiņu, tomēr Blūmam nav svarīgi laukumā pavadītais laiks un viņam atvēlētā loma. "Protams, ka katram gribas spēlēt varbūt vairāk. Bet ar mani tā nav. 30 minūtes vai 10 minūtes – man vienalga, lai tik komanda uzvar. Izlasē tā vienmēr bijis, nešķiroju laiku. Eju un "kapāju" treniņos, bet tad spēlēs jau redz – 30 minūtes, varbūt 10 minūtes."

"Pērn "VEF Rīga" sastāvā visus mačus nācu no soliņa. Varbūt pat labāk pavērot no malas, kā sākumā iet spēle. Savulaik varbūt vairāk patika starta pieciniekā iznākt, bet tagad laikam ērtāk uz maiņu nākt un spēlēt," pieļauj basketbolists.

Latvijas basketbola izlase jau 1. septembrī būs pirmā spēle "Eurobasket 2017", tiekoties ar allaž spēcīgo Serbijas izlasi. Pēc tam Latvijas izlasei vēl jātiekas ar Beļģiju, Lielbritāniju, Krieviju un Turciju. Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu par Eiropas čempionāta medaļām.

"Pagaidām neiespringstam ar domām par pretiniekiem. Tam gatavosimies jau čempionāta laikā, nevajag tagad piebāzt galvu ar to informāciju. Tagad savas kombinācijas jāatceras, nevis jādomā par pretinieku," bilst Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!