Foto: F64

Pirmdien, 8.decembrī, plkst.18 pēc Parīzes Disnejlendā sāksies Eiropas 2015.gada basketbola čempionāta grupu izloze, un Latvijas valstsvienības līderi Dairis Bertāns un Jānis Blūms atklāja, ar ko gribētu samērīt spēkus apakšgrupu turnīrā Rīgā.

Ar starptautiskā basketbola zvaigžņu – arī Guntas Baško-Melnbārdes – rokām 24 komandas tiks sadalītas Berlīnes, Monpeljē, Rīgas un Zagrebas sešniekos. Papildus grupu sastāvam tiks noskaidrots arī spēļu kalendārs un izslēgšanas turnīra tīkls. FIBA Europe" ļāvusi katrai rīkotājai izvēlēties sev vienu pretinieku, to pamatojot ar lielāku līdzjutēju piesaisti. Latvija tādā veidā par "partneri" izvēlējās Igauniju. Pirmdien norisināsies apakšgrupu izloze, un Latvija noskaidros pārējos pretiniekus.

Jānis Blūms Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses dienestam izteica savas vēlmes: "No pirmā groza es labāk gribētu Spāniju, jo Lietuvu jau esam uzvarējuši "Arēnā Rīga", bet pret Spāniju uzspēlēt Latvijā būtu fantastiski. No otrā groza, protams, ka Ukrainu nosacīti būtu labāk, ja izlozētu. No ceturtā groza Beļģiju, jo mums ir palicis rūgtums sirdī no iepriekšējā Eiropas čempionāta. Man viņš vēl joprojām stāv iekšā un alkstu pēc revanša pret Beļģiju. No pēdējā groza ir pilnīgi vienalga, ar ko spēlēt, jo starp tām komandām nav izteikta favorīta. Bet principā man nepatīk filozofēt, ar ko labāk spēlēt. Galvenais - jakoncentrējas uz sevi un savu sniegumu."

Dairis Bertāns: "Man īsti nepatīk prognozēt un izvēlēties pretiniekus, kuri būtu parocīgāki! Tomēr mēģināšu - no pirmā groza dotu priekšroku Spānijai! Ar Lietuvu ir spēlēts daudz, esam gan uzvarējuši, gan bijuši tuvu uzvarām, tomēr, pēdējā laikā nav izdevies viņus uzvarēt. Turpretī, pret Spāniju pēdējos gados nav spēlēts. No otrā groza, noteikti Ukrainu, jo Serbija ir klasi augstāka komanda un tā būtu iespēja parādīt, ka esam labāki un bijām pelnījuši tikt uz pasaules čempionātu! No ceturtā groza izvēlētos Beļģiju, lai savās mājās varam revanšēties viņiem par sāpīgo zaudējumu iepriekšējā čempionātā. No piektā groza negribētos Izraēlu, jo, manuprāt, mums tas ir neparocīgākais pretinieks!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!