Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Dāvis Bertāns ir neapmierināts ar tiesnešu darbu Latvijā notikušajā pārbaudes spēlē pret Čehiju, žurnālistiem atklāja spēlētājs.

Latvijas basketbola izlase ceturtdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta ar 103:69 sagrāva Čehiju, bet Bertāns piezīmju normas dēļ trešās ceturtdaļas beigās pabeidza spēli.

Šo maču tiesāja Arnis Ozols, kurš pēc 12 gadu pārtraukuma vadīs spēles arī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Atklāti varu pateikt, ka tiesnesim Ozolam vispār nevajadzētu tiesāt basketbolu. Esmu priecīgs par komandas darbu, bet, lai arī mums bija 30 punktu pārsvars, ir jātiesā normāli - abām izlasēm vienādi. Uzskatu, ka bija slikta tiesāšana abos virzienos, kas ļoti nokaitināja," uzreiz pēc mača Dāvis Bertāns vēl nebija nomierinājies.

Jaunākais no brāļiem Bertāniem spēli noslēdza ar četriem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Par spēli esmu priecīgs, jo ieguvām pārsvaru un noturējām to pat līdz galam. Ļoti svarīgi uz čempionātu braukt ar uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē," skaidroja rūjienietis.

Pēdējās četras no astoņām pārbaudes spēlēm latvieši aizvadīja savu skatītāju priekšā un izcīnīja uzvaras.

"Komanda ir gatava, treniņos un spēlēs komunikācija paliek arvien labāka. Domāju, uz Eiropas čempionātu būsim vislabākajā formā. Rīgā bija prieks spēlēt, jo atmosfēra bija lieliska, daudz cilvēku nāca uz spēlēm," priecīgs bija Bertāns.

Savukārt aizsargs Aigars Šķēle pauda, ka pēc šādām pārliecinošām uzvarām var iezagties arī pašpārliecinātība.

"Uzskatu, ka šī bija viegla spēle. Varbūt mēs jau esam saspēlējušies, lai gan no pirmās dienas neesam bijuši optimālā sastāvā. Visi nospēlēja līmenī, arī tie, kas nāca no maiņas, deva savu pienesumu. Visi ir iespēlējušies, tāpēc domāju, ka viss būs ļoti labi," stāstīja Šķēle.

Valstsvienībai mirkotraumu dēļ nevarēja palīdzēt viens no atslēgas spēlētājiem Kristaps Porziņģis un Ojārs Siliņš, savukārt svētdienas mačā pret Rumāniju nespēlēja arī pamata saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

"Lai gan ar Porziņģi esam aizvadījuši tikai divas spēles, viņam iejusties mūsu spēle nebūs lielu problēmu," skaidroja Šķēle.

Strēlnieks ir neapšaubāmi vadošais Latvijas izlases saspēles vadītājs, par otrā šīs pozīcijas spēlētāja vietu cīnoties arī Šķēlem.

"Protams, esmu gatavs cīnīties par otrā saspēles vadītāja vietu. Esmu gatavs, tikai tāpēc es šeit esmu ieradies," uzsvēra Šķēle.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!