Foto: DELFI

"Baltijas grupas" izveidošanās EuroBasket'2015 čempionātā likumsakarīgi izraisījusi ažiotāžu par biļetēm uz nākamā gada septembrī paredzētajām spēlēm: kad un kur varēs nopirkt, cik maksās utt.

Latvijas Basketbola savienība apkopoja populārākos jautājumus, uz kuriem atbildes sniedza LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Pilnīgi precīza informācija būs 11.decembrī plkst.11:12, kad pirmās EuroBasket'2015 biļetes būs pieejamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Biļetes būs uz spēļu dienu vai atsevišķām spēlēm?

Pamatā uz atsevišķām spēlēm. Uz trim spēlēm, kurās nepiedalīsies ne Latvijas, ne Igaunijas, ne Lietuvas izlases, varēs iegādāties biļetes par īpašu cenu.

Cik maksās biļetes?

Uz vienu spēli sēdvieta diapazonā no 15 līdz 45 eiro. Šīs cenas būs spēkā līdz 1.februārim.

Kad sāksies tirdzniecība "Biļešu servisā"?

Sākot ar ceturtdienu, 11.decembrī (11.12.), plkst.11:12 pārdošanā būs pieejamas biļešu paketes uz visām piecām Latvijas valstsvienības spēlēm. Tā būs ekskluzīva iespēja mūsu komandas atbalstītājiem. Izmantojiet! No 15.decembra biļetes neierobežoti būs pieejamas arī citās valstīs.

Vai pretiniekiem tiks rezervēts noteikts skaits biļešu?

FIBA noteikumi neuzliek rīkotājiem pienākumus lielu biļešu daudzumu rezervēt dalībvalstīm. Patlaban mums, rīkotājiem, ir saistošs tikai Latvijas Basketbola savienības līgums ar Igaunijas Basketbola federāciju, saskaņā ar kuru kaimiņiem garantētas 3000 biļetes uz katru Igaunijas izlases spēli. Ir mutiska vienošanās ar Lietuvas Basketbola federāciju, ka rezervēsim 500 biļetes uz visām Lietuvas izlases spēlēm organizētajiem faniem, kas brauks ar LBF rekomendāciju un tiks izvietoti vienā sektorā, saskaņojot fanu atribūtikas ienešanu un lietošanu arēnā. Pēc tradicionālās prakses, Ukrainas, Beļģijas un Čehijas federācijām tiks piedāvāts iegādāties ierobežotu biļešu skaitu (piemēram, EuroBasket'2013 laikā Slovēnijā LBS bija pieejamas 150 biļetes uz katru Latvijas spēli).

Vai tiks nodalīti fanu sektori?

Igaunijas Basketbola federācijai rezervētas biļetes uz kompakti izvietotiem sektoriem. Vienā sektorā tiks izvietoti arī Lietuvas fani, kuri brauks ar LBF rekomendācijām. Pērkot brīvajā tirdzniecībā, nekādi ierobežojumi nepastāv.

Kā nodrošināties, lai, piemēram, Latvijas - Lietuvas spēles laikā tribīnēs vairākumā nebūtu lietuvieši?

Iesakām nopirkt biļetes pēc iespējas ātrāk neatliekot uz pēdējo brīdi. Nevajag nodoties ilūzijām, ka biļetes kļūs lētākas, būs pieejamākas vēl labākas vietas utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!