Foto: DELFI.lt

Slovēnijas basketbola izlases līderis un "Eurobasket 2017" vērtīgākais spēlētājs Gorans Dragičs pēc čempiona titula izcīnīšanas pauda lepnumu par savas komandas sniegumu.

Jau vēstīts, ka Slovēnijas izlase svētdien ar izcīnītām zelta medaļām noslēdza savu sensacionālo uzvaru gājienu "Eurobasket 2017" turnīrā, finālā apspēlējot Serbijas valstsvienību. Dragičs sekmēja savas komandas uzvaru ar 35 punktiem, bet pēc mača viņu atzina par sacensību vērtīgāko spēlētāju.

"Spēlētāji vienmēr vēlas finālā spēlēt labi. Mani komandas biedri un treneri mani nostādīja pareizajās pozīcijās," savu rezultativitāti finālā skaidroja Dragičs. "Šis ir komandas sporta veids, un esmu lepns par saviem komandas biedriem. Šī ir neticama sajūta."

Tomēr divu nedēļu garais turnīrs ietekmēja Dragiča spēles laiku finālā, tāpēc Slovēnijas izlases galvenajam trenerim Igoram Kokoškovam viņu vajadzēja arī pasaudzēt. "Viņam kāju rāva krampjos. Viņš nevarēja spēlēt, jo ķermenis vairs nevarēja izturēt slodzi," teica Kokoškovs.

Serbijas izlases galvenais treneris Saša Džordževičs pēc spēles bija spiests atzīts, ka Slovēnija bija pelnījusi zelta medaļas. "Slovēnija šajā turnīrā spēlēja NBA ātrumos. Mēs turpinājām spēlēt augstā līmenī un atkal cīnījāmies par medaļām, mājās atvedot jau trešo sudraba godalgu. Kādu dienu mēs izcīnīsim arī zeltu," pārliecināts bija Džordževičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!