Foto: DELFI
Gruzijas vīriešu basketbola izlase sestdien, 5. augustā, uzvarēja Klaipēdas turnīrā, finālā negaidīti ar 81:70 (25:21, 8:19 25:19, 23:11) apbēdinot mājinieci Lietuvas valstsvienību.

Kā ziņots, pusfinālā Gruzija spraigā cīņā uzvarēja Ainara Bagatska vadīto Latvijas izlasi, kas turnīrā palika ceturtā, cīņā par trešo vietu piekāpjoties Polijai.

Lietuvas basketbolisti pēc neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas pārliecinoši aizvadīja otro ceturtdaļu, iegūstot vadību 40:33. Trešajā ceturtdaļā Gruzija lēnām deldēja mājinieku pārsvaru, bet vadību atguva pēdējās ceturtdaļas sākumā. Piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Lietuva pietuvojās līdz 67:70, bet atlikušajā laikā tuvāk Gruzijas izlasei tikt neizdevās. Pēdējās desmit minūtes Gruzijas basketbolisti uzvarēja ar 12 punktu pārsvaru – 23:11, kas arī bija uzvaras pamatā.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Tornike Šengelija, bet Giorgi Šermadini guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Lietuviešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Artūrs Gudaitis, kamēr Mindaugs Kuzminsks guva 10 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!