Foto: AP/Scanpix
Latvijas vīriešu basketbola izlase ir ļoti bīstama komanda, pirms abu valstsvienību dueļa Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā izteicās francūžu galvenais treneris Vensāns Kolē.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība pirmo reizi kopš 2001.gada sestdien sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, bet tajā tai otrdien plkst.22 gaidāma tikšanās pret spēcīgo Franciju.

"Zinām daudz par Latvijas izlasi, jo iepriekšējos Eiropas čempionātos esam vairākkārt pret viņiem spēlējuši. Tikāmies arī 2011.gada turnīra atklāšanas spēlē, kad Latvija iemeta daudz tālmetienu, bet komandas līderis bija Jānis Blūms. Latvijas izlase ir bīstama komanda, turklāt tā ir labāka nekā pirms diviem gadiem," pēc uzvaras astotdaļfināla mačā pār Turciju sacīja Kolē.

"Kaspars Bērziņš dara labu darbu zem groziem, bet pati komanda lieliski veic savu darbu. Lai uzvarētu Latviju, mums būs labi jāspēlē aizsardzībā. Ja šī izlase iegūst pārliecību, tā var kļūt ļoti bīstama," pauda franču speciālists.

Jau vēstīts, ka Latvijas komanda sestdien astotdaļfinālā ar 73:66 pieveica Slovēniju, bet Francija ar 76:53 apspēlēja Turciju.

Latvija ar Franciju spēkojusies iepriekšējos divos Eiropas čempionātos - 2011.gada sacensību atklāšanas mačā latvieši zaudēja ar 78:89, bet vēlāk francūži aizkļuva līdz finālam, kurā piekāpās Spānijai, savukārt 2013.gadā Latvija otrajā posmā piekāpās ar 91:102, bet Francija atkal sasniedza finālu, šoreiz tajā uzvarot Lietuvu.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā. Eiropas čempionātā no katras grupas tālāk turnīram kvalificējās četras labākās komandas.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!