Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Freimanis pēc svarīgās uzvaras pār Slovēniju preses konferenci iesāka ar Latvijas himnaas vārdiem - "Dievs, svētī Latviju!".

Atgādinām, ka Latvijas izlase sestdien Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā ar 73:66 pieveica Slovēniju, pēc 14 gadu pārtraukuma iekļūstot "Eurobasket" labāko astotniekā.

"Vispirms vēlos teikt - "Dievs, svētī Latviju!". Šī ir viena no svarīgākajām uzvarām mūsu izlasei. Šim momentam, iekļūšanai labāko astotniekā, mēs gatavojāmies piecus gadus. Iepriekš mums nedaudz pietrūka. Šodien mēs parādījām raksturu un pierādījām, ka esam uzvarētāji," pēc smagās uzvaras teica basketbolists. "Par spēli runājot, mēs ļoti labi darbojāmies visas 40 minūtes. Aizvadījām labāko maču turnīrā, smagi strādājām laukumā. Liels paldies treneru kolektīvam, kas pirms spēles padarīja savu darbu. Mēs savu darbiņu vēl neesam izdarījuši, jo mēs cīnīsimies līdz galam. Tagad nedaudz atpūtīsimies un tad skatīsimies, kas notiks nākamajās spēlēs."

Latvijas izlase izcīnījusi svarīgu uzvaru un turpina cīņu par iespējamo nokļūšanu 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, un to arī uzsver Freimanis. "Tā ir neticama sajūta. To nevar pateikt vārdos, kā es jūtos. Visi ir priecīgi, bet mēs esam koncentrējušies tam, ka vēl neesam izdarījuši savu darbu līdz galam. Šodien šī uzvara ir jāizbauda, bet jau rīt gatavosimies ceturtdaļfinālam."

Latvijas izlase tagad ceturtdaļfinālā otrdien spēlēs pret Francijas un Turcijas dueļa uzvarētāju. "Eurobasket 2015" abas finālistes uzreiz sev nodrošinās spēlēšanu Rio Olimpiādē, bet 3.-7. vietu ieguvējas piedalīsies atlases turnīrā.

$duelID=129;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!