Foto: DELFI
2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā mačā ceturtdien Helsinkos 30 punktus guva Gorans Dragičs, palīdzot Slovēnijas valstsvienībai ar 90:81 pieveikt Polijas valstsvienību.

Abas komandas spēlē A grupā, kurā otrajā spēlē Grieķija ar 90:61 uzvarēja Islandi. Vakarā šajā grupā mājiniece Somija spēlēs pret vienu no "Eurobasket 2017" favorītēm Franciju.

Par Slovēnijas un Polijas spēles galveno varoni kļuva Dragičs, kurš pirmajā puslaikā guva 20 no saviem 30 punktiem un palīdzēja Slovēnijai nosargāt tobrīd pārsvaru. Izšķirošo izrāvienu slovēņi veica trešajā ceturtdaļā, kad vienu brīdi panāca pat 21 punkta pārsvaru. Lai gan pēdējā ceturtdaļā piezīmju normu dēļ Slovēnijai radās problēma ar centra spēlētāja pozīciju, poļi to nespēja sev vērst par labu.

Dragičs realizēja 11 no 18 divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. Vēl uzvarētājiem pa 11 punktiem guva Luka Dončičs un Gaspers Vidmars. Polijas sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Mateušs Ponitka.

$duelID=707;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Vēl vienā A apakšgrupas spēlē hokeja faniem labi zināmajā Helsinku "Hartwall Arena" zālē Grieķijas izlase ar 91:60 (26:10, 11:23, 24:12, 29:16) pieveica Islandi.

Grieķija maču iesāka lieliski un pēc pirmā ceturkšņa bija priekšā ar 26:10, arī otrās ceturtdaļas sākumā iemetot pirmos trīs punktus, tomēr turpinājumā pretinieki veica lielu atspēlēšanos un pēc puslaika grieķu pārsvars bija vairs tikai četri punkti (37:33).

Tomēr otro puslaiku Grieķija sāka ar 14:2 izrāvienu, ieliekot pamatus uzvarai. Turpmākajā mačā gaitā islandieši nespēja samazināt pretinieku pārsvaru, Grieķijai svinot pārliecinošu uzvaru ar 91:60.

Grieķiem 20 punktus sameta Niks Paps, bet 17 punkti Georga Printeža kontā. Savukārt Islandes izlasē rezultatīvākais ar 21 punktu bija Heikurs Palsons.

$duelID=713;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!