Foto: DELFI.lt
Grieķijas vīriešu basketbola izlase izšķirošajā Eiropas čempionāta cīņā par ceļazīmi uz astotdaļfinālu pārspēja Poliju, atstājot pretiniekus bez "play-off", kamēr citā mačā Itālija pamatlaika beigās izlaida iekrāto pārsvaru, tomēr pārspēja Gruziju, kas savu likteni uzzinās vēlāk.

Šobrīd kļuvuši zināmi pirmie trīs astotdaļfināla pāri, kuros Grieķija spēkosies ar Lietuvu, Vācija tiksies ar Franciju, bet Itālija duelēsies ar Somiju.

Grieķi A apakšgrupas mačā Helsinkos svinēja uzvaru ar rezultātu 95:77 (23:29, 26:14, 21:24, 25:10).

$duelID=769;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Polijas basketbolisti pirmajā ceturtdaļā iekrāja astoņu punktu pārsvaru, kas gan tika izlaists. Pēc tam iniciatīvu pārņēma grieķi, kuriem savu vadību izdevās nostabilizēt tikai spēles ceturtajā ceturtdaļā.

Grieķijas izlasē ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niks Kalatess, bet 26 punkti Kostam Slukam. Tikmēr poļiem 26 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Damjana Kuliga kontā.

Vēl trešdien A apakšgrupas mačā Slovēnija ar rezultātu 95:78 (28:22, 24:13, 25:16, 18:27) pārspēja Franciju, apakšgrupu turnīru noslēdzot bez zaudējumiem.

A apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs triumfēja Slovēnija, bet pa trim uzvarām ir Somijai un Francijai, kuras aizvadījušas attiecīgi četrus un piecus mačus, taču savstarpējā mačā bijuši labāki somi. Divas uzvaras ir Grieķijai, viens panākums Polijai, kamēr Islande cietusi četrus zaudējumus.

Tikmēr Itālija B apakšgrupas spēlē Telavivā ar rezultātu 71:69 (27:10, 11:20, 20:17, 13:22) pārspēja Gruziju.

Itāļi maču iesāka ar izrāvienu 16:2, bet otrajā ceturksnī gruzīni iemeta 15 punktus pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz trim punktiem - 33:30 Itālijas labā. Lielāko tiesu mača vadībā atradās itāļi, bet minūti pirms finālsvilpes naturalizētais amerikānis Maikls Diksons izvirzīja vadībā Gruziju (68:67). Nākamajā uzbrukumā Daniels Hekets itāļiem atguva vadību, bet Pjetro Aradori realizēja divus no četriem soda metieniem (71:68). Lai gan Diksons vienu punktu no soda metienu līnijas atguva, tomēr gruzīniem neizdevās izraut sev vajadzīgo rezultātu.

Itālijas izlasē 15 punktus iemeta Atlantas "Hawks" basketbolists Marko Belinelli, bet 14 punkti Luidži Datomem. Savukārt Gruzijas rindās ar 29 punktiem atzīmējās Diksons.

$duelID=767;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Kā vēstīts, B apakšgrupā Lietuva līderu cīņā ar rezultātu 89:72 (23:19, 24:24, 25:17, 17:12) pārspēja Vāciju.

Šajā apakšgrupā plkst.20.45 tiksies Izraēla un Ukraina. Uzvarot Izraēlai, astotdaļfinālā iekļūs Gruzija, bet Ukrainas panākuma gadījumā "play-off" tiks ukraiņi.

Ar četrām uzvarām piecās spēlēs B apakšgrupā triumfēja Lietuva, Vācijai un Itālijai bija trīs uzvaras, bet vācieši bija pārāki savstarpējā mačā. Tikmēr Gruzijas kontā divi panākumi piecās spēlēs, bet Izraēla un Ukraina guvušas pa vienai uzvarai četros mačos.

Astotdaļfinālā A un B grupu četras labākās komandas sestdien Stambulā spēlēs savā starpā. Pēc tam svētdien astotdaļfinālā tiksies arī C un D grupu labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!