Foto: DELFI
2013.gada Eiropas čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Horvātijas basketbola izlase, kas ar lielām grūtībām pieveica par pastarīti starp ceturtdaļfināla dalībniecēm uzskatīto Ukrainu.

Horvāti mačā, kurā viens no tiesnešiem bija Oļegs Latiševs, bija pārāki ar 84:72 (22:22, 29:13, 19:26, 14:11), tādējādi turpinot savu uzvaras gājienu. "Eurobasket 2013" ieskaņā horvāti pārliecinoši piekāpās Spānijai (40:68), bet tad turpinājumā guvuši jau astoņas uzvaras pēc kārtas. Ja Horvātija šajā čempionātā nepiedzīvos vairs zaudējumus, tad viņi sasniegs jaunu EČ rekordu pēc kārtas uzvarēto maču ziņā.

Tagad pusfinālā Horvātija piektdien tiksies ar Lietuvas – Itālijas spēles uzvarētāju. Otrā pusfinālā spēlēs pašreizējā čempione Spānija un Francija, kas pirms diviem gadiem Lietuvā spēlēja finālā.

$d_id=127; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Horvātija pēc 18 gadu pārtraukuma atkal spēlēs Eiropas čempionāta pusfinālā. Horvātija 1993. un 1995.gados izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, taču tad vairs nespēja ne reizi iekļūt pusfinālā.

Pēc saspringtā un ātrā tempā aizvadītās pirmās ceturtdaļas (22:22) horvāti dominēja otrajā ceturtdaļā. Vēl otrās ceturtdaļas sākumā Ukraina bija vadībā ar 28:25, taču horvāti ar tālmetieniem un ātrajiem uzbrukumiem četru minūšu laikā panāca 38:28. Otrā puslaika sākumā Horvātija palielināja savu pārsvaru līdz 19 punktiem, bet tad ukraiņi saņēmās un atspēlējās. Vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā Horvātijai bija deviņu punktu pārsvars, kas solīja intriģējošu pēdējo ceturtdaļu. Tomēr tad gandrīz piecu minūšu laikā ukraiņi nespēja gūt nevienu punktu, kas praktiski izgaisināja pēdējās šaubas par uzvarētāju šajā spēlē.

Horvātijas labā 23 punktus guva Krunoslavs Simons, kurš realizēja piecus no astoņiem trīspunktu metieniem, abus divpunktu metienus un visus četrus soda metienus. Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva Bojans Bogdanovičs, bet 12 punktus – Damirs Markota. Ukrainai 19 punktus guva Jūdžins Džeters, 15 punktus – Vjačeslavs Kravcovs, bet Sergejs Gladirs guva 13 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!