Foto: DELFI

Itālijas basketbola izlase, kas aizvadītajā Eiropas čempionātā ierindojās astotajā vietā, par ielūgumu spēlēt nākamā gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā jeb "wild card" ir gatava samaksāt FIBA pusmiljonu eiro, vēsta ārzemju mediji.

Kā zināms, Pasaules kausa finālturnīram kvalificējās septiņas labākās Eiropas čempionāta komandas, bet pārējās var pretendēt uz četrām FIBA "wild card". 20 no 24 valstīm, kas spēlēs šajā turnīrā, jau ir zināmas.

Kā rāda vēsture, pusmiljons eiro par "wild card" nebūt nav augstākā piedāvātā summa. Pirms 2010. gada pasaules čempionāta tik daudz bija gatavas samaksāt uzreiz astoņu valstu federācijas, bet četras laimīgās - Lietuva, Libāna, Vācija un Krievija - samaksāja divas līdz trīs reizes lielāku summu. Turklāt šoreiz ir maz ticams, ka FIBA "wild card" piešķirs trijām Eiropas valstīm, jo kvalifikāciju nav pārvarējusi Ķīna, kurai ir milzīgs TV auditorijas potenciāls, un Brazīlija, kas ir vienīgā valsts pēc ASV, kas piedalījusies visos iepriekšējos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!