Foto: LETA

Tagad jāķeras pie darba, lai pienācīgu sagatavotos 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīra rīkošanai, pēc nozīmīgā turnīra rīkošanas tiesību iegūšanas teica Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Jau ziņots, ka Latvija kopā ar Franciju, Vāciju un Horvātiju pirmdien ieguva tiesības rīkot 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā vīriešiem.

"Iespēja piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīra rīkošanā ir izcils panākums, kas sasniegts kopīgiem spēkiem," LBS mājaslapa internetā citā Voinu. "Pozitīva lēmuma pieņemšanā nozīme ir gan Latvijas Basketbola savienības un mūsu sadarbības partneru - valsts un pašvaldību, sponsoru un brīvprātīgo palīgu - profesionāli kvalitatīvajām aktivitātēm, astoņus gadus pēc kārtas veiksmīgi rīkojot Eiropas un pasaules čempionātus dažādās vecuma grupās, gan Latvijas kandidatūras veiksmīgajai prezentācijai FIBA Europe valdes sēdē, kur mūsu valsti lieliski pārstāvēja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, gan, protams, Latvijas basketbola tradīcijām un paaudžu paaudzēs izcīnītajiem tituliem."

"Eiropas čempionāta norise Rīgā līdzjutējiem dos iespēju klātienē redzēt Eiropas labākās komandas un atbalstīt mūsu valstsvienību. Paldies visiem, kas mūs atbalstījuši cīņā par tiesībām rīkot "EuroBasket 2015", un ķersimies pie darba, lai pienācīgi sagatavotos lielajam notikumam," piebilda Voins.

Kopā ar Rīgu priekšsacīkstes rīkos Berlīne, Zagreba un Monpeljē, bet "play off" mači risināsies Lillē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!