Foto: DELFI.lt
Par 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra pēdējo ceturtdaļfināla dalībnieci svētdien, 10. septembrī, kļuva Krievijas izlase, kas ar 101:78 pieveica vienu no medaļu pretendentēm Horvātiju.

Krievijas izlase pirmo reizi kopš 2011. gada, kad izcīnīja bronzas medaļas, spēlēs ceturtdaļfinālā. Savukārt Horvātija, tāpat kā pirms diviem gadiem, nespēja pārvarēt izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Krievija 13. septembrī spēlēs pret Grieķiju, kas no "Eurobasket 2017" izslēdza Lietuvu. Vēl ceturtdaļfināla spēlēs 12. septembrī Latvija tiksies ar Slovēniju un Spānija ar Vāciju, bet 13. septembrī laukumā tiksies Itālija un Serbija.

Horvātija priekšsacīkstēs savā grupā piekāpās tikai galvenajai favorītei Spānijai, un tika uzskatīta par vienu no medaļu kandidātēm. Tomēr Krievija, kas Stambulas grupā vienīgo zaudējumu piedzīvoja mačā pret Latviju, svētdienas spēlē apliecināja savu nepiekāpību un turpina cīņu par godalgām.

Tādējādi ceturtdaļfinālā nav iekļuvušas trīs komandas, kuras pirms "Eurobasket 2017" tika minētas favorītu pulkā, - Francija, Horvātija un Lietuva.

$duelID=801;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Ja vēl pirmajā puslaikā ritēja sīva cīņa, tad Krievija izšķirošo izrāvienu panāca trešās ceturtdaļas vidū, no 51:47 palielinot pārsvaru līdz 67:51. Horvātijas izlase diezgan izmisīgi un individuāli centās glābt situāciju, bet Krievijas komanda pozicionālā spēlē palielināja pārsvaru un sešas minūtes pirms mača beigām panāca jau 84:62. Atlikušajā laikā situācija laukumā daudz nemainījās, Krievijai izcīnot drošu uzvaru.

Krievijas rindās atkal neapturams bija Aleksejs Šveds, kurš guva 27 punktus un tagad kļuvis par "Eurobasket 2017" rezultatīvāko spēlētāju. Vēl Krievijai uzvaru ar 14 punktiem kaldināja Andrejs Zubkovs un Dmitrijs Kulagins, bet ar 13 punktiem - Vitālijs Fridzons. Horvātijas sastāvā savu rezultativitāti apliecināja arī viens no turnīra snaiperiem Bojans Bogdanovičs, gūstot 28 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!