Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase svētdien iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, "Eurobasket 2017" turnīra astotdaļfinālā pārliecinoši ar 100:68 (27:15, 26:22, 29:15, 18:16) pieveicot Melnkalnes valstsvienību.

Latvijas izlase otro reizi pēc kārtas iekļūst "Eurobasket" ceturtdaļfinālā. Tagad ceturtdaļfinālā 12. septembrī Latvija tiksies ar Slovēniju, kas pārliecinoši ar 79:55 pieveica Ukrainu.

$duelID=795;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Slovēņi grupu turnīru noslēdza bez zaudējumiem un kopā nav zaudējuši sešas spēles. Latvijai šī bija piektā uzvara pēc kārtas un tas ir jauns Latvijas rekords Eiropas čempionātu finālturnīros.

Pēc nervozā spēles sākuma Latvija no pirmās ceturtdaļas vidus daļas dominēja laukumā, nedodot pretiniekiem ne mazāko cerību uz izglābšanos šajā spēlē. Lai gan pēdējā ceturtdaļā vairāk spēlēja komandas "otrā plāna" basketbolisti, Latvija pirmo reizi turnīrā un pirmo reizi kopš 2005. gada oficiālās spēlēs sasniedza 100 punktu robežu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Jānis Timma, kurš realizēja visus četrus savus tālmetienus. Kristaps Porziņģis šoreiz guva 19 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Jānis Strēlnieks guva 12 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Melnkalnes rindās 21 punktu guva Bojans Dubļevičs, bet ar 16 punktiem izcēlās Nikola Vučevičs.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!