Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc neiekļūšanas pusfinālā noslēguma kopvērtējumā ieņēmusi piekto vietu, kas ir labākais sasniegums pēc valsts neatkarības atjaunošanas un labākais sasniegums kopš 1939. gada.

Kā ziņots, Latvijas izlase "Eurobasket 2017" ceturtdaļfinālā asā, rezultatīvā cīņā ar 97:103 piekāpās Slovēnijai, izstājoties no tālākas cīņas par medaļām. Finālturnīrā Latvijas izlase septiņās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras – pirmais zaudējums piedzīvots atklāšanas spēlē pret Serbiju, bet otra neveiksme bija ceturtdaļfinālā pret slovēņiem.

Piecas uzvaras Latvija izcīnījusi tikai otro reizi Eiropas čempionātu vēsturē, vēlreiz tas izdevās tikai 1939. gadā, kad sacensībās Lietuvā valstsvienība tika pie sudraba medaļām. Veiksmīgāks par 1939. gadu bija pats pirmais Eiropas čempionāts 1935. gadā, kad Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni.

Pēc valsts neatkarības atjaunošanas Latvijas labākais sasniegums bija astotā vieta, kas sasniegtas 2001. un 2015. gadā.

Kopā ar Latviju ceturtdaļfināla kārtu nepārvarēja arī Itālija, Grieķija un Vācija. "Eurobasket 2017" kopvērtējumā šīs komandas tika sarindotas, ņemot vērā FIBA noteikumus (vieta grupā, uzvaru skaits, gūto un zaudēto punktu starpība). Latvijai šajā vērtējumā šo četru komandu konkurencē bija labāki rādītāji un tā ierindota piektajā vietā, aiz sevis šajā četriniekā atstājot Vāciju, Itāliju un Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!