Foto: F64

Latvijas basketbola izlase ceturtdien, 7. septembrī, Stambulā Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkšu D grupas pēdējā spēlē ar 89:79 apbēdināja mājinieci Turciju, savā grupā ieņemot otro vietu.

Tagad 1/8 finālā Latvija tiksies ar Melnkalni. Spēle notiks svētdien, 10. septembrī un sāksies pulksten 12:30. Latvijas un Melnkalnes dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēlēs pret Slovēniju vai Ukrainu.

$duelID=783;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Latvijas izlases labā 28 punktus guva Kristaps Porziņģis, kurš saglabā vietu starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Savu pagaidām labāko spēli "Eurobasket 2017" aizvadīja Jānis Blūms, kurš svarīgos brīžos realizēja tālmetienus un neļāva pretiniekiem pietuvoties. Visā mačā Latvijas izlases kapteinis guva 17 punktus, no kuriem 15 ar tālmetieniem.

Kā gaidīts, fantastiskā atmosfērā mājinieki ar emociju palīdzību centās diktēt notikumus laukumā, tomēr Latvijas izlase ar stipru raksturu izturēja spiedienu un nesalūza. Lai gan Turcija pēc neveiksmīga sākuma spēja izvirzīties vadībā, Latvija drīz ar Porziņģa, Blūma un Dāvja Bertāna centieniem atguva vadību, ko neatdeva līdz pat mača beigām.

Kritisks brīdis bija trešās ceturtdaļas izskaņā un pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad Turcija sadeldēja starpību no 14 līdz diviem punktiem. Tajā brīdī Latvija guva vairākus svarīgus punktus, atstājot Turciju uz brīdi "sausā", kas ļava vieglāk aizvadīt mača izskaņu. Pēdējās minūtēs mājinieki īsti pat neapdraudēja Latvijas uzvaru, samierinoties ar zaudējumu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!