Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase sestdien, 29. jūlijā, savā pirmajā pārbaudes spēlē Tamperē pēdējā minūtē gandrīz izlaida no rokām drošu pārsvaru un ar 85:81 (24:16, 16:13, 19:26, 26:26) uzvarēja Somijas valstsvienību.

Latvijas izlase nākamās pārbaudes spēles aizvadīs nākamajā nedēļas nogalē Palangā, kur piedalīsies pārbaudes turnīrā. Piektdien, 4. augustā, turnīra pusfinālā Latvija spēlēs pret Gruziju, bet otrajā dienā tiksies ar Lietuvu vai Poliju.

Spēlē Tamperē Latvija izvirzījās vadībā pirmajās minūtēs un ne uz brīdi to neatdeva. Spēles lielāko daļu Latvija pārsvars bija 10 punktu robežās, bet pēdējā minūtē Somijas izlase izmantoja Latvijas spēlētāju atslābumu un pēdējās sekundēs saasināja cīņu. Četras sekundes pirms pamatlaika beigām somi pietuvojās līdz 81:83, bet Kristapa Janičenoka precīzie divi soda metieni atņēma mājiniekiem pēdējās cerības izglābties.

Latvijas izlases labā pa 16 punktiem guva Aigars Šķēle un Žanis Peiners, bet 12 punktus guva Ojārs Siliņš. Deviņus punktus guva Andrejs Gražulis, pa astoņiem - Janičenoks un Mārtiņš Meiers, septiņus - Rolands Šmits, sešus Artūrs Ausējs, bet trīs - Dāvis Lejasmeiers. Bez punktiem šoreiz palika Jānis Bērziņš un Iļja Gromovs.

Pirmdien valstsvienībai pievienosies Jānis Blūms, kurš uz Somiju nedevās neliela savainojuma dēļ, kā arī Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma, savukārt no 8. augusta ierindā būs arī Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!