Foto: DELFI
Latvijas basketbola izlase uzzinājusi savus pretiniekus 2015.gada Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrā Rīgā.

Eiropas čempionāta grupu turnīri norisināsies Rīgā, Berlīnē, Monpeljē un Zagrebā, bet izslēgšanas turnīra spēles tiks aizvadītas Lillē. Eiropas čempionāts risināsies no 5. līdz 20.septembrim.

Latvijas izlase spēlēs D grupā, kur spēkosies ar Lietuvas, Ukrainas, Beļģijas, Čehijas un Igaunijas valstsvienībām. Šīs grupas cīņas tiks aizvadītas Rīgā.

Pirmā Latvijas pretinbiece 5.septembrī būs Beļģija, tad jāspēlē pret Lietuvu (6.decembrī), Čehiju (7.septembrī), Ukrainu (9.septembrī) un Igauniju (10.septembrī).

Tikmēr A grupā būs Francija, Somija, Bosnija un Hercegovina, Polija, Izraēla un Krievija. Šīs cīņas notiks Monpeljē. B grupas spēles risināsies Berlīnē, un tajā cīkstēsies Spānija, Serbija, Vācija, Turcija, Itālija un Islande. Savukārt Zagrebā notiks C grupas cīņas, un tajā spēlēs Horvātija, Slovēnija, Grieķija, Maķedonija, Gruzija un Nīderlande.

"Eurobasket 2015" izlozē 24 izlases sadalīja pa četrām grupām, bet jau pirms izlozes bija zināmi dažu grupu dalībnieki. Pirms "Eurobasket 2015" izlozes visas 24 dalībvalstis sadalītas pa sešiem groziem (katrā grozā pa četrām izlasēm), tādējādi no katra groza rīkotājvalsts uzzinās savus pretiniekus. "FIBA Europe" ļāva katrai rīkotājai izvēlēties sev vienu pretinieku, to pamatojot ar lielāku līdzjutēju piesaisti. Latvijā tādā veidā par "partneri" izvēlējās Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!