Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase ceturtdien "Arēnā Rīga" guva pārliecinošu uzvaru savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms "Eurobasket 2017" turnīra, ar 103:69 sagraujot Čehijas valstsvienību.

Latvijas izlase jau spēles sākumā ieguva vairāk kā 10 punktu pārsvaru, un ne brīdi nepielaida pretiniekus sev tuvāk, beigās svinot lielāko uzvaru pārbaudes spēļu ciklā.

Latvijas izlase sagatavošanās cikla turpinājumā aizvadīs treniņus un divas treniņspēles, kurās valstsvienības basketbolisti spēkosies tiesnešu klātbūtnē. "Eurobasket 2017" Latvija uzsāks 1. septembrī ar maču pret Serbijas valstsvienību. Vēl D grupas ietvaros Latvija tiksies ar Beļģiju, Lielbritāniju, Krieviju un Turciju.

Pārbaudes spēļu cikla ietvaros Latvijas izlase divreiz pārspēja Somijas valstsvienību – treniņspēlē somi tika uzvarēti ar 87:67, bet pārbaudes spēlē ar 85:81. Tam sekoja divi zaudējumu pārbaudes turnīrā Klaipēdā, kad ar 63:79 Latvija piekāpās Gruzijai, bet ar 76:80 zaudēja Polijai. Savukārt "Arēnā Rīgā" Latvijas izlase izcīnīja uzvaras mačos pret Poliju (77:65), Lietuvu (87:77) un Rumāniju (98:68).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!