Foto: DELFI
Latvijas basketbola izlase svētdien 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta spēlē principiālajā mačā ar Lietuvas izlasi piedzīvoja zaudējumu – 49:68 (19:11, 9:16, 11:20, 10:19)

Latvijas izlasē neviens spēlētājs neguva vairāk par desmit punktiem, bet rezultatīvākie ar astoņiem punktiem bija Rolands Freimanis un Kaspars Bērziņš. Lietuvas izlasē 15 punktus guva Jons Valančūns, 13 punkti Jonam Mačulim, bet 12 punktus pievienoja Mants Kalnietis.

Latvijas izlasei izdevās labs spēles sākums, izvirzoties vadībā ar 12:6. Sešu punktu pārsvaru izdevās noturēt līdz pirmās ceturtdaļas beigām. Turpinājumā Lietuvas spēlētāji izlīdzināja rezultātu, un cīņa ritēja daudz saspringtāk. Lietuvieši izvirzījās vadībā ar 27:26, ar viena punkta pārsvaru vēlāk arī noslēdzot puslaiku.

Trešā ceturtdaļa iegāza Latvijas izlasi, jo spēles pavediens bija pazaudēts un lietuvieši lēnām sāka atrauties, līdz pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 39:49. Latvijas neveiksmīgā spēle turpinājās, Lietuva palielināja pārsvaru un uzvarēja Baltijas derbijā.

Pirmdien Latvijas izlases pretiniece būs Čehijas valstsvienība.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

$duelID=51;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!