Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase piektdien, 1. septembrī, ar zaudējumu sāka 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīru, Stambulā D grupas pirmajā spēlē ar 82:92 piekāpjoties Rio olimpisko spēļu vicečempionei Serbijas valstsvienībai.

Latvijai tagad jau pēc 19 stundām gaidāma nākamā spēle - pret Beļģiju, kas pirmajā mačā uzvarēja Lielbritāniju. $duelID=725;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Latvijas izlase ļoti pārliecinoši iesāka spēli, jau pirmajā ceturtdaļā iegūstot 12 punktu pārsvaru. Tomēr serbi ātri atspēlējās un turpinājumā cīņa ritēja saspringtā gaisotnē.

Pēdējā ceturtdaļā Latvija guva 10 punktus pēc kārtas un pēc ilgiem laikiem izvirzījās vadībā ar 75:73 trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Serbi gan neapjuka un ar sava līdera Bogdana Bogdanoviča aktivitātēm ātri guva septiņus punktus pēc kārtas, veicot izšķirošo izrāvienu mačā. Atlikušajās divās minūtēs Ainara Bagatska vadītā komanda nespēja saasināt cīņu, samierinoties ar zaudējumu.

Latvijas rindās 23 punktus guva Dairis Bertāns, Kristaps Porziņģis izcēlās ar 18 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem, bet 16 punktus guva Dāvis Bertāns. Serbu rindās savu uzbrukuma līdera potenciālu apliecināja Bogdanovičs, gūstot 30 punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no "Fenerbahce Arena".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!