Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps ceturtdien ar gandarījumu atskatījās uz 2015.gada Eiropas čempionāta grupu turnīra norisi Rīgā.

Ceturtdien noslēdzās "Eurobasket 2015" grupu turnīra cīņas, kas notika Rīgā, Berlīnē, Zagrebā un Monpeljē. LBS vadība pēc turnīra žurnālistiem pastāstīja par to, kā notika D grupu spēļu organizēšana.

"Viss lielais pasākums ir noslēdzies. Jāpasaka paldies Latvijas komandai, treneru kolektīvam un kapteinim Jānim Blūmam, kura drosme un uzņēmība palīdzēja izcīnīt uzvaras. Nebija mums viss tik viegli un raiti, bet beigas bija labas. Filmas cienīgs sižets ar daudzajiem tūkstošiem skatītāju "Arēnā Rīga"," sacīja LBS prezidents Voins. "Tagad varam teikt, ka visa turnīra loģistika bija ļoti labā līmenī. FIBA amatpersonas ļoti labi novērtēja Rīgas gatavību turnīram, FIBA izpilddirektors Kamils Novāks bija ļoti pārsteigts par fanu kustībām pilsētā, jo tās bija plaši un ļoti labi organizētas."

Tikmēr Šneps uzskatīja, ka FIBA lēmums rīkot Eiropas čempionātu četrās valstīs ir pilnībā atmaksājies, jo šādi spēles klātienē varēja noraudzīties daudz lielāks līdzjutēju skaits. "Turnīra norisināšanās četrās valstīs ir izcils projekts, kas veiksmīgi sevi pierādījis. Arī koncepts ar vienas komandas uzaicināšanu uz grupu ir atmaksājies. Vispirms paldies Igaunijas federācijai, kas izdarīja lielu darbu. Igauņu biznesi atbalstīja šo pasākumu. Savukārt Lietuviešu fani bija kā, kā mēs cerējām. Jāuzlavē arī rīcības komitejas cilvēki, kuri gulēja maz un darīja visu, lai turnīrs notiktu veiksmīgi. Paldies brīvprātīgajiem, kuri bija atsaucīgi un saņēma uzslavas no ārzemju viesiem," stāstīja Šneps.

Lai arī bija cilvēki, kuri nebija apmierināti ar "Eurobasket 2015" biļešu cenām, tomēr Šneps uzsvēra, ka šajā jautājumā viss esot bijis pareizi: "Bija svarīgi uzrīkot pasākumu, lai mēs varētu nosegt visus izdevumus. Tika pavadīts ilgs laiks, lai izveidotu biļešu cenu stratēģiju. Domāju, ka esam veiksmīgi ar to tikuši galā. Nav sajūtas, ka cenu politika bijusi nepareiza."

"Mums ir izdevies uzrīkot vislielāko sporta pasākumu, kas noticis Latvijā. Protams, bija arī lieli izdevumi, taču pirms turnīra sākām veikt pētījumu, kuru noslēgsim vēlāk, par finansēm. Esmu pārliecināts, ienākumi būs un tie būs labi," skaidroja Voins.

Latvijas Basketbola savienība vēlas turpināt rīkot dažādus turnīrus, bet nākamais lielais mērķis būs Eiropas basketbola čempionāta rīkošana sievietēm. Pagaidām vēl nav precīzi zināms, vai turnīru LBS rīkos viena, vai kopā ar kādu citu valsti.

Savukārt runājot par fanu zonu pie Brīvības pieminekļa, tad tur līdzjutēji kopā varēs vērot arī astotdaļfināla spēli pret Slovēniju. Ja Latvija iekļūs nākamajā kārtā, tad LBS amatpersonas risinās jautājumu par fanu zonas saglabāšanu tur.

Ja runā par to, kas FIBA amatpersonām nepatika, tad tās bija Lietuvas un Beļģijas spēles noslēdzošās sekundes, kad tiesneši pēc atkārtojuma noskatīšanās pieņēma visai strīdīgu lēmumu, ieskaitot beļģu pēdējo sekunžu uzvaru nesošo metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!