Foto: F64

Latvijas basketbola izlase FIBA izveidotajā neoficiālajā valstsvienību rangā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra veikusi ievērojamu kāpumu un apsteigusi dienvidu kaimiņu Lietuvas valstsvienību.

Uzsākot gatavošanos "Eurobasket 2017", Latvijas izlase neoficiālajā rangā bija desmitajā pozīcijā, tad nācās zaudēt vienu vietu, bet tagad Ainara Bagatska vadītajai Latvijas izlasei atvēlēta sestā vieta.

FIBA basketbola apskatnieki norāda, ka Latvijas izlase vienīgos zaudējumus piedzīvoja tad, kad treniņnometnē nebija Porziņģa. Latvijas komandas aprakstā apskatnieki norāda uz iespaidīgu potenciālo komandas sākumsastāvu (Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Porziņģis un Rolands Šmits), bet arī "soliņš ir tikpat solīds, jo, piemēram, Dāvis Bertāns guva 18 punktus pret Lietuvu".

"Šī komanda var veidot stāstu "Eurobasket 2017" laikā, pretiniekiem vajadzētu izvairīties no tikšanās ar šo komandu, kad sāksies izslēgšanas turnīrs," norāda basketbola zinātāji.

FIBA "Eurobasket 2017" rangā pirmo vietu saglabā pašreizējā Eiropas čempione Spānija, bet uz otro pakāpusies Latvijas pirmā pretiniece finālturnīrā Serbija. Bronzas medaļu pozīcija atvēlēta Francijai, ceturtajā vietā ierindota Horvātija, piektā ir Grieķija, bet Lietuvai atvēlēta septītā pozīcija.

No citām Latvijas pretiniecēm priekšsacīkstēs Turcija šajā rangā ierindota 10. vietā, Krievija – 13. vietā, Beļģija – 17. vietā, bet Lielbritānija – 23. vietā 24 komandu konkurencē.

"Eurobasket 2017" sāksies 31. augustā un ilgs līdz 17. septembrim.

"Eurobasket 2017" dalībnieku neoficiālais rangs:
1. Spānija
2. Serbija
3. Francija
4. Horvātija
5. Grieķija
6. Latvija
7. Lietuva
8. Gruzija
9. Slovēnija
10. Turcija
11. Itālija
12. Izraēla
13. Krievija
14. Polija
15. Melnkalne
16. Čehija
17. Beļģija
18. Somija
19. Vācija
20. Ungārija
21. Islande
22. Ukraina
23. Lielbritānija
24. Rumānija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!