Foto: DELFI
Latvijas izlase 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta mačā par septīto vietu spēkosies ar Čehijas valstsvienību, un šī mača uzvarētājs iekļūs Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Čehijas izlase "mazajā pusfināla" spēlē par 5. – 8. vietu ar rezultātu 70:85 (21:21, 16:21, 17:32, 16:11) zaudēja Itālijas izlasei. Itālijas izlase pēc uzvaras turnīru noslēdza.

Mača pirmā daļa ritēja līdzīgā cīņā un komandas spēkojās punkts punktā, bet pirmā puslaika izskaņā itāļi ieguva piecu punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā Itālijas izlase veica izšķirošo izrāvienu, kas ļāva iegūt droši pārsvaru, kuru izdevās nosargāt līdz mača beigām.

Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Andrea Barnjāni, 15 punktus sameta Danillo Gallināri, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 12 punktus sameta Marko Belinelli. Čehijas izlasē 26 punktus guva Jans Veselijs, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas, bet Tomašs Satoranskis izcēlās ar 12 punktiem.

Latvijas un Čehijas izlašu spēle par vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā norisināsies piektdien, plkst.19:30. Abas komandas jau tikās grupu turnīrā, kad Latvijas izlase uzvarēja ar 72:65.

$duelID=159;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!