Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlase otrdien, 12. septembrī, savu uzvaru gājienu un cerības uz medaļām noslēdza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, ar 97:103 piekāpjoties ātrajai un rezultatīvājai Slovēnijas valstsvienībai.

Latvijas izlase, aizvadot savu veiksmīgāko Eiropas čempionātu pēc valsts neatkarības atjaunošanas, "Eurobasket 2017" ierindojās 5.-8. vietā.

$duelID=807;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Latvijas izlases rindās 34 punktus guva Kristaps Porziņģis, kurš tādējādi atkārtoja Kārļa Muižnieka rezultativitātes rekordu Eiropas čempionātos. Vēl Latvijai 23 punktus guva Dāvis Bertāns, bet viņa brālis Dairis Bertāns guva 12 punktus.

Nervozajā, asumiem un slovēņu provokācijām bagātajā spēlē Latvija pirmajā puslaikā spēja atspēlēt 15 punktu deficītu un būt vadībā pēc nospēlētām 20 minūtēm ar 55:51. Latviju iegāza ļoti neveiksmīgs otrā puslaika sākums, pēc kura slovēņi atguva vadību un to vairs neatdeva līdz spēles beigām.

Slovēnijas izlases rindās ar 26 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās komandas kapteinis Gorans Dragičs, bet rezultatīvākais ar 27 punktiem bija slovēņu jaunais talants, 18 gadus vecais Luka Dončičs. Tieši slovēņu uzlēcošās zvaigznes vairāki neticami metieni pēdējā ceturtdaļā "apraka" Latvijas cerības uz izglābšanos. Vēl uzvarētājiem 17 punktus guva Klemens Prepeličs, kurš realizēja visus 12 soda metienus.

Slovēnijas izlases spēlētāji mačā izdarīja 39 soda metienus, kamēr tiesneši Latvijas basketbolistiem deva tikai 18 iespējas mest "sodiņus". Tāpat Slovēnijai spēlē bija liels pārsvars cīņā par atlēkušājām bumbām - 28 pret 41. Tieši šie statistikas rādītāji lielām mērā izšķīra uzvarētāju, uz ko pēc spēles norādīja gan Latvijas izlases spēlētāji, gan Latvijas komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!