Foto: DELFI
Lietuvas vīriešu basketbola izlase trešdien Slovēnijā Eiropas čempionāta finālturnīra otrā posma spēlē E grupā ar 76:62 (16:10, 16:17, 19:15, 25:20) uzvarēja Franciju, kas ir Latvijas nākamā pretiniece.

Francijai tas bija otrais zaudējums turnīrā, un pirmo reizi komanda piecās spēlēs ar grūtībām sasniedza 60 gūto punktu robežu. Līdz šim nevienā spēlē francūži nebija guvuši mazāk par 74 punktiem.

Pēc otrā posma pirmajām cīņām E grupā trīs uzvaras ir Serbijai, pa divām uzvarām un vienam zaudējumam – Francijai un Lietuvai, uzvara un divi zaudējumi ir Latvijai un Ukrainai, bet Beļģijai ir divi zaudējumi. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

$d_id=91; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Komandas diezgan bikli iesāka maču, apmainoties ar kļūdām un neprecīziem metieniem. Rezultāts auga lēnām, bet pirmās ceturtdaļas izskaņu ar Jona Valančūna aktivitāti daudz labāk aizvadīja Lietuva, no 8:9 panākot 16:10. Lietuva lieliski iesāka otro ceturtdaļu un spēles 14.minūtē panāca arī 23:12. taču tad lēnām savus "apgriezienus" ieslēdza Francija un tās līderis Tonijs Pārkers, līdz puslaika beigām pietuvojoties līdz 23:25. Pēdējās sekundēs Francija panāca arī 27:30, taču tad līdz ar beigu signālu nevajadzīgu sodu uztaisīja Tonijs Pārkers, un Martins Počus ar precīziem diviem no trijiem soda metieniem deva Lietuvai pārsvaru 32:27.

Otrā puslaika sākumā Francija guva pirmos punktus, taču tuvāk par "-4" francūžiem šajā spēlē vairs tikt neizdevās. Pēc trešās ceturtdaļas Lietuvas pārsvars bija deviņi punkti (61:52), pēdējās desmit minūtēs visu laiku Lietuvas pārsvars bija 10 punktu robežās, bet Francija tā arī nespēja saasināt cīņu.

Lietuvas labā 15 punktus guva Renalds Seibutis, 13 punktus – Jons Valančūns, 11 punktus – Lins Kleiza. Lietuviešiem mačā izdevās neitralizēt Francijas lielāko zvaigzni Toniju Pārkeru, kurš šoreiz guva 11 punktus un izdarīja vien vienu rezultatīvu piespēli, bet ar 12 punktiem francūžiem rezultatīvākais bija Nando de Kolo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!