Foto: DELFI

Lietuvas basketbola izlases spēlētājs Kšištofs Lavrinovičs pirmdien Kauņas lidostā, gaidot izlidošanu uz Eiropas čempionātu, uz savas somas uzzīmēja svastiku, izraisot skandālu, vēsta "Delfi.lt".

Lietuvas basketbola izlasei otrdien bija jādodas uz Eiropas čempionāta mājvietu Slovēniju, tomēr lidmašīnai radās problēmas. Sākotnēji Lietuvas izlases izlidošana aizkavējās, bet vēlāk to arī atcēla, un lietuvieši ceļā devās vien trešdien.

Garlaikojoties Kauņas lidostā, basketbolisti ne tikai fotografējās ar apkārtējiem, bet arī katrs savā veidā centās negarlaikoties. Viens no Kauņas lidostas apmeklētājiem pamanīja, ka viens no brāļiem Lavrinovičiem – Kšištofs – kaut ko zīmē uz savas somas, lai to atšķirtu no pārējām.

"Lavrinovičs paņēma pildspalvu un teica, ka "visiem ir vienādas somas, tāpēc savējo iezīmēšu, lai nesajauktu". Viņš uzzīmēja svastiku. Kad viņam aizrādīja, ka tas nav pieņemami, basketbolists atbildējis, ka tas ir saules simbols," "Delfi.lt" citē aculiecinieku.

Neilgi pēc notikušā Lietuvas Basketbola federācija (LBF) asi nosodīja basketbolista rīcību un izteica viņam brīdinājumu. "LBF nosoda jebkādu antisemītisma izpausmi, nacionālo vai kādu citu diskrimināciju. Atvainojamies un nožēlojam par notikušo incidentu Kauņas lidostā," teikts paziņojumā.

Vēlāk par savu rīcību atvainojās arī Lavrinovičs. "Es cienu visu nacionalitāšu un reliģiju cilvēkus. Nožēloju un atvainojos par savu neapdomāto rīcību."

Trešdien asu nosodījumu basketbolista rīcībai pauda Lietuvas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!