Foto: DELFI.lt
Lietuvas vīriešu basketbola izlase sestdien, 9. septembrī, nepārvarēja Eiropas čempionāta finālturnīra izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, 1/8 finālā ar 64:77 piekāpjoties Grieķijas valstsvienībai.

Tā ir pirmā reize kopš 2009. gada, kad Lietuvas izlase neiekļūst ceturtdaļfinālā. Pēdējos divos "Eurobasket" turnīros Lietuva bija vicečempione un cerēja uz medaļām arī šoreiz.

$duelID=793;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Grieķija tagad 13. septembrī 1/4 finālā spēlēs ar Horvātiju vai Krieviju.

Grieķijas izlase pirms turnīra tika uzskatīta par vienu no medaļu pretendentēm, tomēr ļoti vāji aizvadīja priekšsacīkstes. Grieķija tikai pēdējā apakšgrupās spēlēs, uzvarot Poliju, nodrošināja sev vietu izslēgšanas kārtā. Lietuva savā grupā uzvarēja, zaudējot tikai pirmajā mačā Gruzijai, bet sev pretiniekos "play off" ieguva Grieķiju, ko šoreiz neizdevās pieveikt.

Lietuva tikai pašā spēles sākumā izvirzījās vadībā, bet Grieķija ātri vien atspēlējās un, kā vēlāk izrādījās, pretiniekus sev priekšā vairs nelaida. Ar precīzu tālmetienu sēriju (visā mačā realizēti 11 no 24 tālmetieniem) Grieķija trešajā ceturtdaļā panāca sev "+17".

Lietuvas basketbolisti tik grūtā situācijā nenolaida rokas un pēc grieķu kļūdām nepilnas piecas ar pusi minūtes līdz spēles beigām pietuvojās līdz 59:63. Tomēr pilnībā salauzt grieķus lieuviešiem neizdevās, aukstasinīgāki bija Grieķijas spēlētāji, kuri ātri atguva drošāku pārsvaru un to nosargāja pēdējās minūtēs.

Grieķijas labā 21 punktu guva Kosts Sluks, bet 14 punktus - Niks Kalats. Lietuvas rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Mindaugs Kuzminsks, bet Jons Valančūns guva 13 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!