Foto: DELFI
Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem izšķirošajā spēlē šodien spēkiem mērojas Lietuvas un Francijas izlases.

Mačs Ļubļanā sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs redzēt kanālā TV6.

Lietuvas izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēs pēc desmit gadu pārtraukuma. Pie medaļām jaunāko laiku vēsturē Lietuva tikusi trīs reizes - zelts 2003.gadā, sudrabs 1995.gadā un bronza 2007.gadā.

Tikmēr Francija pēdējo 60 gadu laikā medaļas ieguvusi divreiz - bronzu 2005.gadā un sudrabu pirms diviem gadiem, kad finālā nācās atzīt Spānijas pārākumu.

Kopumā vēsturē Lietuvas izlase par kontinenta čempioni kļuvusi trīs reizes (1937., 1939. un 2003.gadā), bet Francija pie zelta nav tikusi, izcīnot divas sudraba un piecas bronzas godalgas.

Pirms finālspēles plkst.18.30 pēc Latvijas laika Spānijas un Horvātijas izlases tiksies mačā pret trešo vietu.

Pirmajos ceturtdaļfinālos trešdien Spānija ar 90:60 neatstāja cerības uz panākumu Serbijai, bet Francija ar 72:62 uzveica sacensību saimnieci Slovēniju. Savukārt ceturtdien Horvātija ar 84:72 pieveica ambiciozo Ukrainas izlasi, bet Lietuva ar 81:77 pārspēja Itāliju.

Vēlāk pusfināla spēlēs piektdien Lietuva ar 77:62 pārspēja Horvātiju, pārtraucot pretinieku astoņu uzvaru sēriju, bet Francija pagājušā čempionāta fināla atkārtojumā papildlaikā ar 71:67 uzvarēja iepriekšējo divu turnīru uzvarētājus spāņus.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 11.vietā, tomēr palika tikai viena panākuma attālumā no sacensību ceturtdaļfināla. Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!