Foto: DELFI.lt
Slovēnijas vīriešu basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā Helsinkos apspēlēja Franciju, grupu cīņas noslēdzot bez zaudējumiem, savukārt Lietuva Telavivā pārspēja Vāciju un kļuva par grupas uzvarētāju.

Lietuvas izlase "Eurobasket 2017" B apakšgrupas mačā Vāciju uzvarēja ar rezultātu 89:72 (23:19, 24:24, 25:17, 17:12).

$duelID=761;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Lietuvieši maču iesāka ar 6:0 izrāvienu, taču pirmās ceturtdaļas gaitā vācieši panāca izlīdzinājumu 14:14. Pirmajā puslaikā Lietuvas basketbolisti iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet neilgi pirms došanās uz ģērbtuvēm nonāca iedzinējos ar 42:43. Veiksmīgs trešās ceturtdaļas sākums lietuviešiem ļāva salikt visu pa plauktiņiem un ielikt pamatus uzvarai spēlei.

Lietuvas izlases uzvarā ar iespaidīgu sniegumu izcēlās čempionāta pirmajās trīs spēlēs nestabilus sniegumu demonstrējušais Toronto "Raptors" centrs Jons Valančūns, kurš vāciešu grozā sameta 27 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, bet 15 punkti Donātam Motiejūnam. Vāciešus no zaudējuma neglāba Atlantas "Hawks" basketbolista Denisa Šrēdera 26 punkti.

Plkst.17.30 astotdaļfinālā vietu nodrošinājušie itāļi spēkosies ar "play-off" kārojošajiem gruzīniem, bet plkst.20.45 tiksies Izraēla un Ukraina.

Ar četrām uzvarām piecās spēlēs B apakšgrupā triumfēja Lietuva, bet vācieši tika pie trim uzvarām. Pa diviem panākumiem ir Itālijai un Gruzijai, bet Izraēla un Ukraina guvušas pa uzvarai.

Savukārt slovēņi A apakšgrupas mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 95:78 (28:22, 24:13, 25:16, 18:27).

$duelID=763;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Slovēņi otrajā ceturtdaļā pārsniedza desmit punktu pārsvaru pār francūžiem, pirmo puslaiku uzvarot ar 52:35. Otrajā puslaikā slovēņu pārsvars sasniedza jau 29 punktus, francūžiem neatrodot pretargumentus.

Slovēnijas izlases rindās rezultatīvākais bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Maiami "Heat" spēlētājs Gorans Dragičs, kurš guva 22 punktus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr talantīgajam Lukam Dončičam 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Francijai rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Nando de Kolo.

Vieni no čempionāta favorītiem francūžiem apakšgrupu turnīru aizvadīja pieticīgi, turklāt pirmajā mačā cieta zaudējumu Somijai, bet otrdien tikai spēles beigās izbēga no zaudējuma poļiem.

Plkst. 17.30 A apakšgrupas mačā tiksies Grieķija un Polija, kuras savstarpējā duelī sadalīs pēdējo ceļazīmi uz astotdaļfinālu, savukārt plkst. 20.45 mājiniece Somija tiksies ar Islandi.

A apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs triumfēja Slovēnija, bet pa trim uzvarām ir Somijai un Francijai, kuras aizvadījušas attiecīgi četrus un piecus mačus. Pa vienai uzvarai ir Polijai un Grieķijai, kamēr Islande cietusi četrus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!