Foto: DELFI
Fantastisku uzvaru, kas deva arī vietu Eiropas vīriešu basketbola čempionāta astotdaļfinālā, trešdien izcīnīja Lietuvas izlase, kas parādīja raksturu un ar 64:62 pieveica sīksto Igaunijas valstsvienību.

Viss mačs ritēja emocionālā cīņā, ko vēl vairāk pastiprināja fantastiskā atmosfēra tribīnēs. Igauņi ilgi turējās pretī leišu spiedienam, taču pirmā puslaika izskaņā Lietuva, kas spēlēja bez sava līder Jona Valančūna, veica 12:0 izrāvienu un pabeidza pirmās 20 minūtes savā labā 38:31.

Otrā puslaika sākumā Lietuva ieguva arī 10 punktu pārsvaru un šķita, ka Lietuva pārņems iniciatīvu spēlē. Tomēr lietuvieši savu muļķīgu kļūdu dēļ pārsvaru nepalielināja, ko izmantoja Igaunija. Līdz trešās ceturtdaļas beigām igauņi atspēlējās un izvirzījās pat vadībā ar 51:49.

Pēdējā ceturtdaļā jau Igaunija bija "uz viļņa", iemeta vairākus fantastiskus metienus un divreiz bija vadībā ar sešiem punktiem. Lietuvas basketbolisti atspēlējās un pirms pēdējās minūtes igauņiem bija divu punktu pārsvars 62:60. Lietuva izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas trīs sekundes pirms beigām Lietuvai uzvaru "izrāva" pieredzējušais Jons Mačulis.

Lietuvas izlasē 15 punkti un 10 atlēkušās bumbas Jonam Mačulim, bet 14 punktus pievienoja Antans Kavaļausks. Igaunijas izlasē Janars Talts sameta 20 punktus, bet Rains Veidemans guva 10 punktus.

$duelID=105;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!