Foto: F64
No Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu loka svītroti Mārtiņš Laksa un Žanis Peiners, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Aizvadītās nedēļas pārbaudes turnīrā Laksa trīs spēlēs neizpelnījās lielu spēles laiku, bet Peiners veselības problēmu dēļ uz laukuma neizgāja nevienā cīņā. Savukārt komandai šonedēļ treniņos pievienosies viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Jānis Bērziņš.

"Kopā ar kolēģiem izanalizējām situāciju un pieņēmām pirmo nepatīkamo lēmumu. Peinera situāciju izrunājām ar pašu basketbolistu - arī viņš nav pārliecināts, ka var pilnvērtīgi trenēties un palīdzēt.Žēl, bet ir apstākļi, kas stiprāki par mums," izteicās valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Laksam paldies par konkurenci, ko viņš radīja savā pozīcijā. Varēja just, ka sezonas laikā viņš ir progresējis, tomēr varētu vēlēties agresīvāku un sportiski nekaunīgāku darbību uzbrukumā. Pieredzējušie spēlētāji izskatās pārliecinošāk. Katrā ziņā Laksa šajās nedēļās palīdzēja komandai un arī komanda palīdzēja viņam."

Tikmēr Bagatskis atklāja, ka Bērziņa pievienošanās nav nekāda formalitāte. Treneris cer, ka basketbolists radīs reālu konkurenci savā pozīcijā kādam, kuram varbūt šķiet, ka viss dzīvē un sportā jau sasniegts. Bērziņam tikšot dota iespēja treniņos un pārbaudes spēlēs parādīt, ko viņš var izdarīt.

"Turnīrs Slovēnijā parādīja mūsu problēmas garajā galā. Tur ir reāla konkurence starp spēlētājiem, taču arī problēmas - noturēt pretinieku centrus "viens pret viens" situācijās, trūkst stabila apdraudējuma pretinieku grozam no ceturtā numura pozīcijas. Meklēsim labākos virknējumus," pauda Bagatskis.

Treniņus pirms Eiropas čempionāta Latvijas izlase uzsāka 18.jūlijā, bet kopš 25.jūlija tā atradusies treniņnometnē Slovēnijā, kur uzturējās līdz pirmdienai.

"Spēlēs ar Krievijas izlasi laukumā tiks visi 15 basketbolisti," sacīja treneris. "Pirms pirmā mača nekāda skautinga nebūs, akcentēsim uzmanību uz savu stilu. Ļausim spēlēt tiem, kuri Slovēnijā laukumā tika retāk, bet arī sāksim iespēlēt sastāvu, uz kuru, paredzams, gulsies lielākā slodze Eiropas čempionātā."

Pēc tam izlase līdz 17.augustam trenēsies Rīgā, šajā ceturtdienā un piektdienā "Arēnā Rīga" aizvadot pārbaudes spēles pret Krievijas izlasi. Tām augusta gaitā sekos pārbaudes spēles arī Somijā un Horvātijā.
Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!