Foto: DELFI.lt

Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Sarica pēc zaudējuma "Eurobasket 2017" astotdaļfinālā Spānijas valstsvienībai ļoti slavēja pieredzējušo spāņu spēlētāju Pau Gasolu, kurš esot piemērs nākamajām basketbola paaudzēm.

Jau ziņots, ka Spānijas valstsvienība astotdaļfinālā ar rezultātu 73:56 pārspēja turnīra mājinieci Turciju. Pau Gasols, kurš kļuvis par Eiropas čempionātu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, šajā mačā izcēlās ar 11 punktiem un nopelnīja Saricas uzslavas.

"Vēlos izrādīt cieņu Spānijas izlasei un īpaši Pau Gasolam. Viņš 37 gadu vecumā aizvada intensīvu treniņnometni un pēc garās sezonas ar komandu cīnās līdz pēdējām minūtēm. Var redzēt, ka visa komanda viņu šajā turnīrā atbalsta. Es domāju, ka Gasols ir lielisks piemērs nākamajām basketbola paaudzēm," pēcspēles preses konferencē sacīja Sarica.

Turcijas izlase šajā "Eurobasket 2017" turnīrā spēlē ar atjauninātu sastāvu, un treneris uzskata, ka iegūtā pieredze palīdzēs nākotnē cīnīties par augstākām vietām.

"Es priecājos par savas komandas degsmi, jo šīs spēles likme bija ļoti augsta – ceturtdaļfināls. Mēs pret Spāniju cīnījāmies, bet salūzām četras minūtes pirms mača beigām. Mēs ieguvām vērtīgu pieredzi, kas nākotnē ļaus spēlēt daudz efektīvāk. Šis turnīrs mums bija ļoti noderīgs. Esmu lepns par savas komandas sniegumu," uzsvēra Turcijas izlases treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!