Foto: LETA
Saņemot sūdzības no vadošajiem spēlētājiem, Eiropas basketbola čempionāta organizatori izlēmuši, ka turpmāk sacensībās būs vairāk brīvdienu.

2017.gada Eiropas čempionātā būs par divām brīvdienām vairāk. Viena no tām pievienota apakšgrupu turnīra laikā, kur šogad vienības aizvadīja četras spēles piecās dienās, bet vēl viena - starp grupu turnīru un izslēgšanas cīņām.

Kā pavēstījusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe"), pieteikšanās 2017.gada Eiropas čempionāta rīkošanai ilgs no 1.oktobra līdz 2.novembrim, bet sacensību organizatori tiks nosaukti decembra vidū. Pagaidām vēl nav zināms vai sacensības risināsies vienā valstī, vai atkal katras apakšgrupas spēles notiks savā valstī.

Kā zināms, sākot no 2017.gada tiks ieviests jauns pasaules basketbola kalendārs un turpmāk Eiropas čempionāti risināsies reizi četros gados.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts. Sacensību apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā. Savukārt izšķirošās cīņas tiek aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Sacensībās Latvijas izlase guva astoto vietu, atkārtojot savu labāko rezultātu pēc neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!