Foto: F64

Mēnesi pirms 2017. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta sākuma portāls "Delfi" sācis savu "treniņu ciklu" un lasītājiem atver speciālo sadaļu "Eurobasket 2017".

"Delfi" sporta ziņu nodaļa vairāku gadu garumā lasītājiem piedāvā lielāko sporta notikumu speciālās sadaļas. Izņēmums nav "Eurobasket 2017", kas Latvijas sporta līdzjutēju aprindās raisījis sen neredzētu interesi.

Lielā ažiotāža saprotama, jo pēc ilgākiem laikiem izdevies sapulcināt gandrīz visus šī brīža spēcīgākos un talantīgākos Latvijas basketbolistus. Latvijas karoga krāsas šogad aizstāvēs par NBA zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, pirmo sezonu NBA aizvadījušais Dāvis Bertāns, viens no ULEB Eirolīgas labākajiem saspēles vadītājiem Jānis Strēlnieks, allaž pretiniekiem neērtais un neprognozējamais Dairis Bertāns, ar spāņu lielklubu Vitorijas "Baskonia" nesen līgumu parakstījušais Jānis Timma, ULEB Eiropas kausa pagājušās sezonas uzlecošā zvaigzne Rolands Šmits, stabili sevi Eiropas līmenī apliecinājušais Ojārs Siliņš, kā arī pieredzējušie veterāni Kristaps Janičenoks un Jānis Blūms. Talantīgo sastāvu – septīto gadu pēc kārtas – diriģēs sevi Eiropas treneru aprindās skaļi pieteikušais Ainars Bagatskis, kurš atteicās no izdevīgiem vairāku klubu piedāvājumiem un vadīs valstsvienību "Eurobasket 2017".

Latvijas izlase jau divas nedēļas aktīvi gatavojas "Eurobasket 2017", aizvadījusi pirmās pārbaudes spēles, bet otrdien, 1. augustā, portāls "Delfi" lasītājiem piedāvā speciālo sadaļu. Tajā atradīsiet informāciju par Latvijas izlases spēlētājiem, detalizētu spēļu kalendāru, bet turnīra laikā uzreiz pēc spēļu noslēguma fani varēs pētīt kopvērtējuma tabulu un diskutēt par valstsvienības perspektīvām. Ziņu un video sadaļā informēsim ne tikai par Latvijas izlases jaunumiem, bet arī par Latvijas tiešajiem konkurentiem apakšgrupā un citiem "Eurobasket 2017" dalībniekiem.

Augustā lasītājiem piedāvāsim Latvijas izlases pārbaudes spēļu teksta tiešraides, aicinot fanus iesaistīties diskusijā spēļu laikā un pēc tām. Bet augusta nogalē kopā ar Latvijas izlasi un tās faniem uz Stambulu dosies "Delfi" speciālkorespondents Jānis Bendziks. Viņš no Turcijas ziņos par "karstākajiem" jaunumiem, kā arī ļaus lasītājiem ieskatīties basketbolistu dzīvē ārpus treniņiem un spēlēm.

"Eurobasket 2017" laikā visas dienas garumā piedāvāsim lasītājiem teksta tiešraidi par spēlēm visās arēnās, bet Latvijas izlases un citās svarīgākajās spēlēs lasītāji balsojumā varēs izvēlēties savu spēles zvaigzni. Paralēli ziņām basketbola fani varēs aplūkot plašas fotogalerijas no spēļu mājvietām, cīņu labāko epizožu un dažādu kuriozu video.

"Eurobasket 2017" četrās valstīs – Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā – sāksies 31. augustā. Latvija spēlēs "Stambulas grupā", kurā vēl ir mājiniece Turcija, Rio olimpiskā vicečempione Serbija, Krievija, Beļģija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!