Foto: F64

Latvijas talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis paudis cerību, ka viņam būs iespēja spēlēt Latvijas izlasē 2015.gada Eiropas čempionātā, kas norisināsies arī Rīgā, intervijā "fibaeurope.com" atzina pats spēlētājs.

Porziņģim pagaidām nav skaidrība par gaidāmo vasaru. Viņam tiek prognozēta augsta vieta 2015.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā, un tas var traucēt spēlēšanai izlasē. Tāpat viņš vēl nav runājis ar Latvijas valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski.

"Es joprojām nezinu par savu nākotni. Tagad es koncentrējos uz sezonu ar "Sevilla" komandu un tad redzēs, kas notiks vasarā," sacīja Porziņģis. "Man jāparunā ar savu ģimeni un aģentu, kā arī nedaudz jāatpūšas pēc sezonas. Es ceru, ka man būs iespēja spēlēt valstsvienība.

"Ar treneri vēl neesmu runājis," turpināja basketbolists. Viņš atzina, ka pašlaik svarīgākais ir turpināt strādāt, lai uzlabotu savu meistarību.

Porziņģis uzskata, ka Eiropas čempionāta spēles Rīgā būs nozīmīgs notikumus un atmosfēra "Arēnā Rīga" būs lieliska.

"Treneris Bagatskis sacīja, ka mūsu mērķis varētu būt iekļūšana Riodeženeiro olimpiskajās spēlēs. Es zinu, ka to būs grūti izdarīt, bet ceru, ka tas ir iespējams," sacīja Porziņģis.

Porziņģis vairākas sezonas pavadījis "Sevilla" klubā, bet šosezon kļuvis par vienu no komandas līderiem - ACB čempionātā viņš 24 spēļu laikā caurmērā guvis 10,1 punktu un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas. Tāpat latvietis šosezon piedalījās 16 Eiropas kausa spēlēs, caurmērā katrā no tām iemetot 11,6 punktus un izcīnot 4,1 atlēkušo punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!