Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies arī Rīgā, nepalīdzēs nesen Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar ceturto numuru izvēlētais Kristaps Porziņģis.

Par to portālu "Delfi" informēja basketbolista pārstāvis un brālis Jānis Porziņģis.

Porziņģi šogad NBA draftā ar augsto ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks", bet vēl pēc drafta viņš bija apņēmības pilns palīdzēt Latvijas valstsvienībai. Tomēr tagad basketbolists nolēmis vairāk sevi veltīt "Knicks" izstrādātajam treniņu grafikam, un nepalīdzēs valstsvienībai.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis gan šogad, gan pērn rēķinājās ar Porziņģa palīdzību, tomēr talantīgais basketbolists līdz šim pieaugušo izlasē oficiālās spēlēs nav debitējis. Pagājušā gadā, kad Latvijas izlasei bija jācīnās par tikšanu uz "Eurobasket 2015", Porziņģis nespēlēšanu izlasē attaisnoja ar vēlmi laiku "veltīt individuālajiem treniņiem" un "palielināt ķermeņa masu un pilnveidot individuālo tehniku".

"Tā kā komanda ir izstrādājusi striktu plānu sportista fiziskās sagatavotības stiprināšanai, Kristaps diemžēl šogad Latvijas basketbola izlasei klātienē palīdzēt nevarēs. Šis ir Kristapa pirmais gads NBA, tādēļ adaptēšanās un treniņi kopā ar komandu šobrīd ir galvenā prioritātes," tagad teikts pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

"Ļoti žēl, ka šogad būs jāizlaiž iespēja palīdzēt Latvijas izlasei cīnīties par ceļazīmi uz nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, taču šobrīd mana prioritāte ir pēc iespējas ātrāk iegūt prasmes un fizisko formu, kādu no manis sagaida komanda. Komandas vadība no manis sagaida labu spēli, tādēļ dara visu, lai es spētu attīstīt savas prasmes komandas interesēs. Šobrīd man ir izstrādāta 12 nedēļu gara treniņu programma, kuras izpilde ir būtisks priekšnosacījums manu spēju un prasmju sagatavošanai komandas interesēs. Es ticu, ka izlases trenerim šogad izdosies nokomplektēt labāko iespējamo sastāvu un cīnīties par labu vietu čempionātā. Ar interesi sekošu līdzi visām izlases spēlēm un turēšu īkšķus," paziņojumā citēts Kristaps Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!