Foto: LETA

Portāls "Delfi" piektdien lasītājiem piedāvās basketbola ekspertu studiju pirms Eiropas vīriešu basketbola čempionāta Latvijas spēles pret Franciju. Šoreiz īpašais viesis – titulētais treneris Ramūns Butauts.

Spēle sāksies pulksten 22:00, bet jau no pulksten 21:30 portāls "Delfi" lasītājiem piedāvās ekspertu studiju ar Edgaru Buļu un Artūru Šēnhofu, pie kuriem šoreiz viesosies bijušais Lietuvas izlases, tagadējais Latvijas čempionu "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kas ir Francijas izlases trumpji? Kā neitralizēt Toniju Pārkeru? Kas ir Latvijas līdzšinējā panākuma pamatā? - par visu eksperti diskutēs pirms basketbola spēles. Diskusija arī spēles pārtraukumā un pēc mača. "Delfi" lasītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus ekspertiem vai izteikt trāpīgas piezīmes, sūtot tās uz "Twitter" kontu @Delfilv un #EuroBasket.

Latvijas līdzjutēji Butautu iepazina 2005.gadā, kad viņš kļuva par "ASK Rīga" galveno treneri un aizveda komandu līdz Latvijas čempionu titulam, kā arī veiksmīgi ar komandu startēja Eirokausos. Butauta vadībā Lietuvas U-21 izlase 2005.gadā kļuva par pasaules čempioniem, ar Lietuvas U-20 izlasi viņš izcīnījis Eiropas čempionāta bronzu, ar Lietuvas U-19 izlasi – pasaules čempionāta sudrabu.

2007.gadā Butauts kļuva par Lietuvas izlases galveno treneri un kopā ar valstsvienību izcīnīja bronzas godalgas tajā pašā gadā Eiropas čempionātā. Tomēr pēc diviem gadiem Butauta vadībā Lietuva piedzīvoja fiasko, neizcīnot medaļas Polijā notikušajā "Eurobasket 2009", un Butautam nācās aiziet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!