Foto: F64

Uz Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā grupas spēlēm Rīgā varētu ierasties aptuveni 5000 līdzjutēju no Igaunijas un 9000 līdzjutēju no Lietuvas, piektdien intervijā "Latvijas Radio" pastāstīja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Attiecīgi basketbola savienība pirmajā atklāšanas spēlē pirmajā dienā sagaida 5000 igauņu fanu un apmēram 9000 lietuviešu fanu. "Daļa lietuviešu pēc pirmās spēles brauks mājās, bet nevienā no nākamajām spēlēm nebūs mazāk kā 4000 lietuviešu un 4000 igauņu," Rīgā gaidāmo cilvēku pieplūdumu komentēja Šneps.

Viņš norādīja, ka cilvēku skaita pieplūdums Rīgā būs jūtams, kā arī pauda viedokli, ka "čempionāts būs pamanāms arī no līdzjutēju viedokļa".

Savukārt Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" LBS vadītājs Valdis Voins norādīja, ka pašlaik starptautiskā federācija atsakoties no daļas savu biļešu kvotas, kuras nevarēs realizēt sponsoriem. Līdz ar to pēc pulksten 12:00 varētu parādīties papildus biļetes arī uz Latvijas un Lietuvas spēli.

Spēļu laikā Rīgā plānoti satiksmes ierobežojumi, ar kuriem jārēķinās līdzjutējiem un galvaspilsētas iedzīvotājiem. Spēles notiks "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!