Foto: FIBA
2017. gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā svētdien, 10. septembrī, iekļuva viena no favorītēm Serbijas basketbola izlase, kas diezgan nepārliecinoši ar 86:78 (24:16, 24:25, 21:12 17:25) uzvarēja Ungāriju.

Ungārija tikai otro reizi kopš 1969. gada spēlēja finālturnīrā un pirmo reizi piedalījās jaunā formāta izslēgšanas spēlēs. Savukārt Serbija piekto reizi pēc kārtas spēlēs "Eurobasket" ceturtdaļfinālā, kur tagad tiksies ar Itāliju.

Ungāri spēles sākumā ar tālmetienu izvirzījās vadībā ar 3:2, bet atlikušo laiku pārsvars bija favorītei Serbijai. Lai gan visu maču nebija šaubu par serbu pārsvaru, Serbijas basketbolistiem nekādi neizdevās to pārvērst drošā vadībā. Serbijai mačā bija arī 18 punktu pārsvars, tomēr astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām ungāri zaudēja tikai ar 62:69. Serbija tad "ieslēdza ātrumus", neatļāvās vaļības un svinēja uzvaru.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem guva Bogdans Bogdanovičs un Ogņens Kuzmičs, bet pa 14 punktiem guva Milans Mačvans un Bobans Marjanovičs. Ungārijas izlasē, kas mačā realizēja 12 tālmetienus, rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Zoltans Perls, bet 15 punktus guva Čaba Ferencs.

$duelID=797;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!