Foto: DELFI.lt
Serbijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta mačā otrdien droši pārspēja Lielbritāniju, kamēr Francija tikai ceturtajā ceturtdaļā izbēga no vēl viena pārsteidzoša zaudējuma šajās meistarsacīkstēs, uzvarot Poliju.

Serbi D apakšgrupas mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13), sperot soli pretim triumfam grupā.

Pirmajā puslaikā serbu pārsvars svārstījās desmit punktu robežās, bet otrajā spēles daļā šī mača favorītei Serbijai bija jau drošāks handikaps, kuru izdevās saglabāt līdz finālsvilpei un svinēt uzvaru.

Serbijas izlases rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Bogdans Bogdanovičs. Savukārt Lielbritānijas izlasē ar 17 punktiem atzīmējās Tedijs Okerīfors.

Atgādinām, ka Latvijas izlase svarīgā mačā ar 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo D apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

D apakšgrupā tagad Serbijai, Latvijai un Krievijai ir pa trim uzvarām četrās spēlēs, taču serbiem ir labāka bilance savstarpējos mačos. Tikmēr Turcijai un Beļģijai pa vienai uzvarai, kamēr Lielbritānijai - trīs neveiksmes trijos mačos.

Tikmēr A apakšgrupā Francija Helsinkos sīvā cīņā ar 78:75 (13:20, 13:14, 25:18, 27:23) pārspēja Poliju.

Maču ar deviņu punkti izrāvienu iesāka poļi, kuri bija vadībā līdz ceturtās ceturtdaļas trešajai minūtei. Pēc tam Edvins Džeksons ar tālmetienu izvirzīja vadībā francūžus (61:59). Divarpus minūtes pirms finālsvilpes Adams Vačinskis izlīdzināja rezultātu, bet Boriss Diāvs ātri atjaunoja vadību Francijas izlasei, kas otrreiz savu pārsvaru neizsēja un svinēja uzvaru.

Francūžiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Tomā Ertels, kurš lielāko daļu jeb 15 punktus iemeta trešajā ceturtdaļā. Tikmēr 13 punkti Diāvam, bet ar 6+11 atzīmējās Žofrijs Lovernjē. Poļiem 15 punkti Vačinskim, bet 14 punktus iemeta Ārons Sels, kurš dzimis Francijā un pārstāvējis šīs valsts jauniešu izlases, bet vēlāk pieņēmis Polijas pilsonību.

Šīs apakšgrupas mačā Slovēnijas izlase otrdien ar rezultātu 102:75 (23:25, 37:18, 21:16, 21:16) pārspēja Islandi, turnīru turpinot bez zaudējumiem.

Slovēņiem ar 21 punktu izcēlās Gorans Dragičs, bet 15 punkti bija Jakam Blažičam. Kamēr Islandei ar 18 punktiem palīdzēja Martins Hermansons.

A apakšgrupā līderpozīciju ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem Slovēnija, bet Francija izcīnījusi trīs uzvaras. Divi panākumi trīs cīņās ir Somijai, pa vienai uzvarai guvušas Polijai un Grieķijai, bet Islande cietusi četrus zaudējumus.

Vēl "Eurobasket 2017" spēlēs otrdien Melnkalnes vīriešu basketbola potenciālo Latvijas pretinieču duelī pārspēja Čehiju, kamēr Lietuva svinēja drošu uzvaru pār Ukrainu.

Melnkalne C apakšgrupas mačā uzvarēja ar rezultātu 88:75 (24:17, 25:17, 29:21, 10:20). Melnkalnes basketbolisti pirmajā ceturksnī iekrāja 12 punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā viņu handikaps pārsniedza 20 punktus. Ceturtās ceturtdaļas ievadā melnkalnieši bija ieguvuši pat 28 punktu vadību, atlikušajā laikā ļaujot pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem.

Melnkalnes izlases rindās ar 17 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem atzīmējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Orlando "Magic" spēlētājs Nikola Vučevičs. Tāpat 17 punktus sameta arī Nikola Ivanovičs. Savukārt Čehijas izlasē ar 13 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Tomāšs Satoranskis, bet 14 punkti bija Patrikam Audam.

C apakšgrupā pa trim uzvarām trijās spēlēs ir Spānijai un Horvātijai, pie diviem panākumiem četros mačos tikusi Melnkalne, viena uzvara attiecīgi trijās un četrās cīņās ir Ungārijai un Čehijai, bet Rumānija cietusi trīs zaudējumus.

Tikmēr Lietuva B apakšgrupas mačā ar rezultātu 94:62 (27:10, 17:20, 28:17, 22:15) sagrāva Ukrainu.

Lietuviešiem ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Toronto "Raptors" basketbolists Jons Valančūns, kurš čempionāta ievadā demonstrēja nestabilu sniegumu, bet desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Mantam Kalnietim. Savukārt gandrīz pusi no ukraiņu punktiem jeb 29 iemeta Artjoms Pustovijs, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

B apakšgrupā Lietuva izcīnījusi trīs uzvaras četrās spēlēs, bet pa diviem panākumiem trijās cīņās ir Itālijai un Vācijai. Vienu uzvaru trijos mačos guvušas Gruzija un Izraēla, bet panākums četros dueļos ir Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!