Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases treniņos ar pilnu jaudu ceturtdien atgriezīsies Ojārs Siliņš, teikts Latvijas Basketbola savienības mājaslapā.

Latvijas komandas treniņdarbu pēdējās dienās ietekmējušas vairāku spēlētāju mikrotraumas, bet līdz sestdienai atpakaļ ierindā būs visi – arī Ojārs Siliņš, kurš pēc desmit dienu pauzes komandas treniņos ar pilnu sparu iesaistīsies ceturtdien.

Latvijas izlasei gaidāmajā nedēļas nogalē būs divas pārbaudes spēles – sestdien plkst.19:30 būs mačs ar Lietuvas izlasi, bet svētdien plkst.19:30 latviešu basketbolisti samēros spēkus ar Rumānijas komandu.

"Tuvojoties Eiropas čempionātam, tuvosimies oficiālo spēļu ritmam. Spēlēm, visticamāk, pieteiksim tikai 12 spēlētājus – ceru, ka izvēli varēšu izdarīt pats, nevis manā vietā to izdarīs savainojumi," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Spēlē ar Lietuvas izlasi no pirmās minūtes jābūt gataviem pretinieku agresivitātei. Ja nespēsim pretī likt tādu pašu – būs lielas problēmas. Centīsimies izsist pretiniekus no komforta zonas – uzbrukumā spiedīsim uz viņu vājajām vietām, aizsardzībā maksimāli centīsimies apgrūtināt dzīvi lietuviešu līderiem. Ir konkrētas ieceres, bet par tām skaļi nerunāšu – skatīsimies, kas nostrādās un ko vajadzēs koriģēt," skaidroja treneris.

"Ar Rumānijas izlasi spēlēsim labākajā sastāvā un ar pilnu jaudu – tā, kā divas dienas pēc kārtas to vajadzēs darīt Stambulā," stāstīja Bagatskis.

Latvijas izlasei pēdējā pārbaudes spēle Rīgā notiks ceturtdien, 24. augustā, plkst.19:30, kad "Arēnā Rīga" viesosies Čehijas izlase. Sākotnēji bija paredzēts, ka Latvija un Čehija aizvadīs maču aiz slēgtām durvīm, tomēr čehi otrdien paziņoja, ka 25. augusta vakarā komandai pilnā sastāvā jābūt Prāgā, tāpēc atcelta plānotā treniņspēle bez skatītāju klātbūtnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!