Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pret Ukrainas pretuzbrukumu frontē šobrīd jāstājas pretī tādiem Krievijas militārajiem formējumiem, kas parasti ir izvietoti tūkstošiem kilometru attālumā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Zaporižjas apgabalā Krievijas 58. apvienotā ieroču armija aizstāv aizsardzības līnijas, lai gan parasti šī vienība gādā par drošību Kaukāza reģionā. Savukārt ap Veļiku Novosilku fronti notur Krievijas 5. apvienotā ieroču armija un jūras kājnieki, kuri parasti atrodas 7000 kilometru attālumā, lai līdzsvarotu Ķīnas spēku.

Ap Bahmutu Krievijas aizsardzība tagad lielā mērā ir veidota no gaisa desanta pulkiem, kas parasti atrodas Krievijas rietumos un kuri parasti darbojas kā elites ātrās reaģēšanas spēki spriedzes gadījumā ar NATO, norāda Lielbritānijas ministrija.

Tas, kā Krievija uzņemas riskus visā Eirāzijā, parāda, kā karš ir izjaucis Krievijas iedibināto nacionālo stratēģiju, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!