Foto: LETA

Slovēnijas basketbola izlasei "Eurobasket 2017" ceturtdaļfināla spēlē pret Latvijas valstsvienību lielākās problēmas sagādās Kristaps Porziņģis, uzskata treneris Radovans Trifunovičs.

Latvijas un Slovēnijas valstsvienības ceturtdaļfināla spēli aizvadīs otrdien, pulksten 21:30.

"Latvijas basketbola izlase ar katru maču spēlē labāk, un to pierāda astotdaļfināls pret Melnkalni. Viņi iemeta 15 no 25 tālmetieniem, apliecinot, ka šajā jomā ir ļoti spēcīga. Porziņģis šajā komandā izceļas, un mums ar viņu būs problēmas, ja viņš spēlēs ar seju pret grozu. Ja viņš mēģinās spēlēt groza apakšā, tad Gašpers Vidmars un Žiga Dimečs viņu varēs neitralizēt," teica Slovēnijas izlases galvenā trenera Igora Kokošova asistents Trifunovš, kurš citēts Slovēnijas Basketbola federācijas mājaslapā.

"Latvijas izlase ar Porziņģi laukumā ir daudz bīstamāka komanda, jo pārējiem spēlētājiem ir daudz vairāk brīvas vietas. Mūs gaida smaga spēle, bet esmu pārliecināts, ka mūsu spēlētāji darīs visu, lai pēc iespējas ilgāk uzkavētos Turcijā," viņš turpināja.

Savukārt Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs uzskata, ka slovēņiem galvenais ir spēlēt savu spēli un nedomāt par pretiniekiem.

"Mums ir pilnīgi vienalga, kas ir mūsu pretinieki – vai tā ir Latvija vai ASV. Svarīgākais ir spēlēt pareizi, un, ja mēs spēlēsim savu spēli, tad jebkuram būs grūti mūs apturēt," viņš sacīja, piebilstot, ka labs sniegums jādemonstrē visas 40 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!