Foto: DELFI
Ar negaidītu uzvaru 2013.gada Eiropas čempionātu pirmdien pabeidza Somijas izlases basketbolisti, kas otrā posma F grupas pēdējā spēlē ar 92:76 (22:26, 20:16, 29:14, 21:20) pieveica mājinieci Slovēniju.

Somijas izlase mājiniekus Slovēnijas basketbolistus burtiski "iznīcināja ar tālšāviņiem" – somi mačā realizēja 17 no 32 trīspunktu metieniem. Vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 42:42, bet fantastiski aizvadītā trešā ceturtdaļa ļāva somiem iegūt drošu pārsvaru, ko viņi arī nosargāja.

Somijas labā 17 punktus guva Džeralds Lī, pa 16 punktiem – Miko Koivisto un Sasu Salins, 14 punktus – Peteri Koponens, 11 punktus – Rope Ahonens. Slovēnijai rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Bostjans Načbars, 14 punktus guva Jure Balažičs.

$d_id=119; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Abām komandām spēle neko nenozīmēja turnīra ziņā – somi jau pirms cīņas F grupā nostabilizējās piektajā vietā un nevarēja iekļūt ceturtdaļfinālā, bet slovēņiem bija jāsamierinās ar otro vietu savā grupā.

Jau ziņots, ka pirms šīs spēles kļuva zināmi visi ceturtdaļfināla pāri. Mājiniecei Slovēnijai ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar Franciju, Lietuva spēlēs pret Itāliju, Eiropas čempione Spānija cīnīsies ar Serbiju, bet Horvātija spēlēs pret nākamā "Eurobasket" mājinieci Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!