Foto: DELFI.lt
Par 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta jeb "Eurobasket 2017" bronzas medaļu ieguvēju svētdien, 17. septembrī, kļuva līdzšinējā čempione Spānija, kas spēlē par trešo vietu ar 93:85 pieveica Krieviju.

Tādējādi spāņi izcīnīja medaļas jau devīto reizi pēdējo desmit finālturnīru laikā. Kopš 1999. gada spāņi trīs reizes bijuši čempioni, trīs reizes izcīnījuši sudrabu un tagad trešo reizi šajos desmit turnīros tiek pie bronzas.

$duelID=817;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Krievijas komanda spēles laikā tā arī ne reizi nebija vadībā un visu laiku bija iedzinējos. Lai gan cīņas laikā spāņi sasniedza 18 punktu pārsvaru, par uzvaru Spānijas komanda nevarēja būt droša līdz pat pēdējai minūtei. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Krievija samazināja starpību līdz 79:83, taču atlikušajā laikā vairs nespēja saasināt cīņu par bronzas medaļām.

Spānijas komandai galvenie uzvaras kaldinātāji bija brāļi Gasoli - vecakais brālis Pau guva 26 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Marks guva 25 punktus. Krievijas izlasē kārtējo reizi rezultatīvākais bija Aleksejs Šveds ar 18 punktiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!